VIDEO Steve Vai forțează frontierele cunoașterii împreună cu un tânăr cercetător român
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steve-vai-forteaza-frontierele-cunoasterii-impreuna-cu-un-tanar-cercetator-roman/

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoş Brătăşanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetiţiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoș Brătășanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetițiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care a început pe 6 iunie și care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din București.

Steve și Dragos au petrecut două ore discutând despre puterea minții și a inimii de a crea lumea în care trăim și despre cum putem învăța să ne controlăm mintea astfel încât aceasta să devină o „unealtă cu care putem construi ce vrem, în loc să fie un lanț în care să fim legați.“ Indiferent de calea pe care o alegem în viață, cel mai important lucru este să pășim în direcția scopului nostru, în direcția a ceea ce vine din interior și ne provoacă bucurie clipă de clipă.

Rolurile se schimbă. Steve Vai, jurnalistul

Fascinat de povestea lui Dragoș, la finalul propriului interviu, Steve a preluat poziția de intervievator și l-a rugat pe acesta să-i impărtășească, pe scurt, cum a aplicat lecțiile învățate pentru a călători în trei expediții. La numai 25 de ani, acesta a plecat în Antarctica, apoi în Svalbard, pe insula de lângă Polul Nord, iar la 26 de ani a devenit inginerul primei misiuni românești la o bază de cercetare marțiană în deșertul din Utah.

Dragoș i-a povestit lui Steve drumul parcurs pentru a ajunge în Antarctica, unde a fost invitat apoi să țină o prezentare despre schimbările climatice. Din sudul Argentinei a zburat apoi la Polul Nord unde a petrecut două săptămâni în noaptea polară. La finalul acestor expediții a publicat două articole în National Geographic.

Interviul pe care l-am acordat pentru The New Frontier of Success Intelligence este genul de proiect în care îmi place cel mai mult să fiu implicat. Suntem în mijlocul unei transformări mondiale care are loc la nivelul propriei noastre conștiințe ca specie și a abilităților noastre de a realiza lucruri pozitive și creative iar acest proiect are potențialul de a inspira în această direcție.

Steve Vai,

artist

Dragoș Brătășanu dezvăluie la rândul său câteva amănunte: „Chiar dacă pentru moment nu putem face public interviul, vă putem spune că cea mai importantă lecție învățată de la Steve a fost aceasta: succesul înseamnă urmărirea și îndeplinirea propriului scop în viață, ceea ce vine din interior, din noi. Dacă faci în fiecare moment ceea ce iți place, dacă te poți arunca cu bucurie, cu tot sufletul în ceea ce faci, îți atingi scopul clipă de clipă. Teama de eșec trebuie reanalizată în mintea noastră astfel încât să ne ofere suport, susținere și noi informații în loc să ne împiedice să perseverăm și să ne distrugă visul. Un eșec devine un eșec doar dacă în mintea noastră îl acceptăm ca atare. Un eșec devine un succes dacă îl privim ca pe o nouă etapă, o nouă treaptă care ne duce mai sus, mai aproape de scopul dorit, indiferent care ar fi acesta.”

Nume de succes

Alte personalități care apar în film sunt: Peter Diamandis – Președinte & CEO X-PRIZE Foundation, Gregg Braden – New York Times Bestselling Author, Dr. Ed Hoffman – NASA Directorul Academiei de Leadership a NASA, Dr. Scott Hubbard – Profesor la Stanford University, Dr. Charles Pellerin – Directorul NASA care a condus echipa ce a construit telescopul Hubble, Dr. Thomas Reiter – Director Agenția Spațială Europeană, Howard Martin – Vice Președinte al HeartMath, Robert Richards – Fondator al International Space University, Dr. Johann Wörner – Președinte DLR German Aerospace Center, Dr. Walter Scott – Fondator, CTO DigitalGlobe, Dr. Chiaki Mukai – Director, Japan Aerospace Exploration Agency, Dr. Dumitru Prunariu, singurul Cosmonaut Român.

Foto credit: Star Management

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

09
/03
/17

Richard Clayderman a revenit în 2017 în România, într-un turneu organizat de Phoenix Entertainment. De Ziua Femeii, The Prince of Romance, cum este supranumit artistul francez Richard Clayderman, s-a aflat la Sala Palatului din București. Spectacolele din acest se desfășoară între 6 și 10 martie în Timișoara, Târgu-Mureș, București, Constanța și Galați.

08
/03
/17

În această seară specială, Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Oroșanu sărbătoresc eternul feminin la Sala Radio, într-un concert special dedicat Zilei Femeii! Un mix de melancolie & acorduri ritmate, programul serii va debuta cu Adagio în sol minor pentru orchestră de coarde, de T. Albinoni și va continua, în prima parte, cu Arii și dansuri antice de O. Respighi.