VIDEO Surprize muzicale, proiecţii, invitaţi speciali şi multe premii la Bucharest Music Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-surprize-muzicale-proiectii-invitati-speciali-si-multe-premii-la-bucharest-music-film-festival/

În acest sfârşit de săptămână, la Bucharest Music Film Festival, bucureştenii se vor putea delecta cu un program divers, conceput pentru toate gusturile şi vârstele, cu invitaţi de marcă, suprize muzicale şi premii încântătoare.

Un articol de Andrada Văsii|29 iunie 2013

În acest sfârşit de săptămână, la Bucharest Music Film Festival, bucureştenii se vor putea delecta cu un program divers, conceput pentru toate gusturile şi vârstele, cu invitaţi de marcă, suprize muzicale şi premii încântătoare.

Astăzi, după nelipsita „Oră de dans“, prestigioasa Filarmonică Oltenia, condusă de dirijorul Costin Grigore, va susţine un  concert-eveniment, de la ora 19.30. Împreună cu celebrul violonist român de talie internaţională, Alexander Balanescu, muzicienii din Craiova promovează valoarea compoziţiilor şi a artei interpretative autohtone, printr-un repertoriu consistent: „Hora Staccato“ (C.Dinicu), „Olteneasca“ (P. Constantinescu), „Dans românesc“ (T.Rogalski) şi „Suita Lorenzaccio“ (A. Balanescu).

Proiecție din Dresda

De la ora 21.00, spectatorii adunaţi în Piaţa George Enescu vor putea urmări una dintre capodoperele lui Verdi: proiecţia celebrei opere „Rigoletto“, înregistrată la Opera de Stat din Dresda şi condusă de dirijorul Fabio Luisi. Spectacolul fascinează prin efervescenţa creaţiei şi bogăţia scenografică, precum şi prin strălucirea interpretativă a soliştilor: Diana Damrau, Juan Diego Florez şi Zeliko Lucic.

Seară magică de încheiere

Cea de-a VIII-a ediţie a Bucharest Music Film Festival, organizată de ArCuB, se va încheia cu o seară magică. Cei prezenţi duminică seară în Piaţa George Enescu vor avea prilejul de a trăi o experienţă culturală unică: un concert live al unui ansamblu de renume mondial, Spirit of Vienna Orchestra, condusă de carismaticul dirijor Willy Buchler. Prestigiosul ansamblu vienez îi propune audienţei un program de excepţie, din care nu vor lipsi fermecătoarele valsuri ale lui Johann Strauss.

De asemenea, spectacolul se va bucura de participarea binecunoscuţilor solişti Judith Halasz şi Marco di Sappia, artişti pasionaţi, care confirmă permanent că muzica este un mod de viaţă şi un spirit care, de sute de ani, trece liber orice graniţe.

Concertul susţinut de Spirit of Vienna Orchestra va fi urmărit şi de Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, Ambasdor al statului Austriac la Bucureşti, care onorează publicul cu prezenţa domniei sale, în ultima seară a festivalului, alături de spectatori.

„Flautul Fermecat“ pe ecran mare

De la ora 21.00, publicul va putea urmări înregistrarea operei „Flautul Fermecat“ de W.A. Mozart, o producţie lirică de succes, sub bagheta dirijorului James Levine, care îi are ca solişti pe Matthew Polenzani, Wendy Bryn Harmer şi Kate Lindsey.

Ziua de duminică va fi un prilej de bucurie pentru spectatorii norocoşi, care au completat şi depus taloanele de concurs în urnele speciale şi care vor câştiga premiile puse la dispoziţie de sponsorii evenimentului: Ama Travel, ARCHOS şi Librăriile Adevărul.

Foto credit: ArCuB

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

14
/03
/17

Celebrul pianist Dan Grigore, artist singular, încadrat de celebra publicație Les grands pianistes du XX-ème siècle între 4 cele mai importante nume ale pianisticii pe care România le-a dat lumii, alături de Clara Haskil, Dinu Lipatti și Radu Lupu, va concerta la Sala Radio vineri, 17 martie 2017, în compania Orchestrei Naționale Radio.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.