VIDEO Tenorul Teodor Ilincăi este invitat la Craiova şi la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tenorul-teodor-ilincai-este-invitat-la-craiova-si-bucuresti/

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Teodor Ilincăi, invitatul special al evenimentului, va interpreta rolul Alfredo și-i va avea alături pe scenă pe soprana Diana Ţugui și pe baritonul Ștefan Ignat. Spectacolul va fi dirijat de Giovanni Froio.

La finalul săptămânii, sâmbătă, 18 mai, tenorul va urca și pe scena Ateneului Român din București, unde va interpreta arii din opera „Romeo et Juliette“, de Charles Gounod. Va cânta împreună cu soprana Irina Iordănescu și va fi acompaniat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Spectacolul este programat la ora 19.00.

Alături de Angela Gheorghiu și de Tiberiu Soare

La finalul săptămânii trecute, Teodor Ilincăi a fost invitat de soprana Angela Gheorghiu într-un concert extraordinar susținut la Royal Festival Hall din Londra sub bagheta unui alt muzician român, dirijorul Tiberiu Soare.

Evenimentul se înscrie în palmaresul internațional impresionant al tenorului în vârstă de 30 de ani. Teodor Ilincăi a debutat internațional în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth“, de Giuseppe Verdi. În luna martie a aceluiaşi an a urmat debutul la Opera de Stat din Viena, cu un alt rol din opera lui Giuseppe Verdi, Ismaele din „Nabucco“, iar în decembrie 2009 a urcat pentru prima dată pe scena Royal Opera House din Londra, în ,,La Bohème“.

La începutul acestui an, Teodor Ilincăi s-a întors pe scena operei londoneze în rolul principal din „La Bohème“ şi a avut-o alături pe soprana Anita Hartig. Spectacolul a reprezentat o premieră în istoria prestigioasei Royal Opera House – doi români au interpretat rolurile principale dintr-o operă.

Tenorul mai are în program în acest an, printre altele, spectacole pe scena Staatsoper din Hamburg, în rolul Faust din spectacolul cu același nume de Charles Gounod (iunie) și apariții la Teatro Municipal de Santiago din Chile, în rolul Romeo din „Romeo et Juliette“ de același Charles Gounod (iulie).

Mai multe informații găsiți pe site-ul personal al artistului.

Foto credit: Irina Stănescu; „Traviata“ – din arhiva personală a tenorului

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.