Violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas vor concerta în Sala Mare a Ateneului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/violoncelistul-dan-cavassi-si-clarinetistul-cristian-mancas-vor-concerta-in-sala-mare-a-ateneului-roman/

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii.

Un articol de Andrada Văsii|28 martie 2013

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas împreuna cu pianista Viorela Ciucur.

O duminică seara în care aveţi ocazia să ascultaţi câteva bijuterii muzicale ale romantismului german de la sfârşitul secolului XIX nu trebuie ratată. În program Max Bruch – Opt piese, op. 83 şi Johannes Brahms – Trio în la minor, op. 116.

Născut la Galaţi, în 1972, clarinetistul Cristian Mancaş este membru al orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, din 1999 activează ca dirijor la Teatrul muzical din Galaţi şi a concertat ca dirijor invitat în Germania cu Lubek Musical Ensemble şi Deutschland Musical Orchestra. În calitate de dirijor şi solist, a susţinut o bogată activitate concertistică la Iaşi, Braşov, Ploieşti, Cluj, Bucureşti, dar şi la Praga, Cracovia, Amsterdam, Haga, Budapesta, Innsbruck, Dresda, Salzburg, Lyon, Bremen, Sydney, Welington, San Diego.

Dan Cavassi, fiul compozitorului Liviu Cavassi, s-a născut la Bucureşti. În paralel cu activitatea în orchestră sau cu apariţiile solistice, este membru permanent al prestigiosului cvartet „Muzica”, cu care concertează în toată lumea, participând la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle, Belgrad, Edinburgh, Cracovia, Bruxelles s.a. în 1980 pune bazele cvartetului „Pro Muzica”, recunoscut imediat prin obţinerea mai multor premii naţionale şi internaţionale. Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu pune bazele trioului „Pro Musica” în 2010. În anul 2004 Preşedinţia României îi decernează Meritul Cultural cl.I.

Vlorela Ciucur este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi Doctor în Muzicologie (din 2000). În prezent este conferenţiar universitar la UNMB, catedra de acompaniament; în paralel activează ca profesor asociat la Universitatea din Craiova şi la Universitatea Fairleigh Dickinson din New Jersey, SUA. Activitatea sa artistică însumează peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră (la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă etc.). Printre cele mai recente realizări se remarcă recitalurile din cadrul Anului Internaţional Frédéric Chopin 2010, organizate în colaborare cu Institutul Cultural Polonez, precum şi recitalul de pian susţinut în noiembrie 2011 la Ambasada României din Washington.

Info:

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00;

sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte).

Telefon: 021.315.68.75

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.