Violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas vor concerta în Sala Mare a Ateneului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/violoncelistul-dan-cavassi-si-clarinetistul-cristian-mancas-vor-concerta-in-sala-mare-a-ateneului-roman/

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii.

Un articol de Andrada Văsii|28 martie 2013

Filarmonica „George Enescu” vă invită duminică, 31 martie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român la un concert cameral susţinut de doi dintre artiştii de marcă ai Filarmonicii, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancas împreuna cu pianista Viorela Ciucur.

O duminică seara în care aveţi ocazia să ascultaţi câteva bijuterii muzicale ale romantismului german de la sfârşitul secolului XIX nu trebuie ratată. În program Max Bruch – Opt piese, op. 83 şi Johannes Brahms – Trio în la minor, op. 116.

Născut la Galaţi, în 1972, clarinetistul Cristian Mancaş este membru al orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, din 1999 activează ca dirijor la Teatrul muzical din Galaţi şi a concertat ca dirijor invitat în Germania cu Lubek Musical Ensemble şi Deutschland Musical Orchestra. În calitate de dirijor şi solist, a susţinut o bogată activitate concertistică la Iaşi, Braşov, Ploieşti, Cluj, Bucureşti, dar şi la Praga, Cracovia, Amsterdam, Haga, Budapesta, Innsbruck, Dresda, Salzburg, Lyon, Bremen, Sydney, Welington, San Diego.

Dan Cavassi, fiul compozitorului Liviu Cavassi, s-a născut la Bucureşti. În paralel cu activitatea în orchestră sau cu apariţiile solistice, este membru permanent al prestigiosului cvartet „Muzica”, cu care concertează în toată lumea, participând la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle, Belgrad, Edinburgh, Cracovia, Bruxelles s.a. în 1980 pune bazele cvartetului „Pro Muzica”, recunoscut imediat prin obţinerea mai multor premii naţionale şi internaţionale. Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu pune bazele trioului „Pro Musica” în 2010. În anul 2004 Preşedinţia României îi decernează Meritul Cultural cl.I.

Vlorela Ciucur este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi Doctor în Muzicologie (din 2000). În prezent este conferenţiar universitar la UNMB, catedra de acompaniament; în paralel activează ca profesor asociat la Universitatea din Craiova şi la Universitatea Fairleigh Dickinson din New Jersey, SUA. Activitatea sa artistică însumează peste 500 de recitaluri de pian solo şi muzică de cameră (la Ateneul Român, Sala Radio, Muzeul Naţional de Artă etc.). Printre cele mai recente realizări se remarcă recitalurile din cadrul Anului Internaţional Frédéric Chopin 2010, organizate în colaborare cu Institutul Cultural Polonez, precum şi recitalul de pian susţinut în noiembrie 2011 la Ambasada României din Washington.

Info:

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00;

sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte).

Telefon: 021.315.68.75

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.