Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador HHC Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-ambasador-hhc-romania/

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei. În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei.

În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un recital împreună cu pianistul Andrei Licareţ.

„Cred că am făcut o alegere bună. Am făcut ceea ce trebuie!”, a spus Tomescu, la Librăria Bastilia, exprimându-şi speranţa ca tot mai mulţi copii să aibă o familie prin acţiunea lui.

Potrivit lui Dărăbuş, în 10 ani de activitate a Fundaţiei „Home and Hopes for Children” în judeţul Maramureş s-a reuşit închiderea alături de Direcţia judeţeană de protecţia copilului a 12 instituţii de tip vechi , micuţii fiind plasaţi în instituţii familiale.

„Vrem să aducem copii în familii”, a spus Ştefan Dărăbuş, menţionând că în prezent în Maramureş sunt 50 de instituţii alternative de tip familial.

„De 14 ani punem lacăte pe uşile de fier ale instituţiilor tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferim fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta împlinim mai mult decât 14 ani de reformă; împlinim, de fapt, 47 de instituţii de tip vechi închise,12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii rămaşi în familie datorită programelor noastre de prevenire. Şi numărul lor creşte chiar în acest moment”, a mai spus Ştefan Dărăbuş.

Fundaţia „Home and Hopes for Children”este o organizaţie care activează în Europa Centrală, de Est şi în Africa încă din anul 1994, dezvoltând şi în în 12 judeţe din România programe de înlocuire a sistemului instituţional de protecţie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Activitatea fundaţiei a vizat în ţara noastră închiderea instituţiilor de tip vechi prin mutarea copiilor în familii, sau în case de tip familial; reforma sistemului de protecţie a copilului prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii; evitarea separării copiilor de familii; reintegrarea copiilor în familiile lor.

De asemenea, s-a avut în vedere auditul sistemului social de protecţie a copilului prin analiză, cercetare şi reformă; inserţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului sprijinindu-i pentru viaţă independentă; creşterea nivelului de profesionalism în cadrul personalului din sistemul de protecţie a copilului.

Sursa: Agerpres

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.