Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador HHC Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-alexandru-tomescu-ambasador-hhc-romania/

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei. În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Violonistul Alexandru Tomescu a fost desemnat ambasador al Fundaţiei „Home and Hopes for Children”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Dărăbuş, director naţional al asociaţiei.

În această calitate, Alexandru Tomescu va participa în luna martie 2013 la Gala Twin Art ce se va desfăşura la Ateneul Român, în cadrul căreia va susţine un recital împreună cu pianistul Andrei Licareţ.

„Cred că am făcut o alegere bună. Am făcut ceea ce trebuie!”, a spus Tomescu, la Librăria Bastilia, exprimându-şi speranţa ca tot mai mulţi copii să aibă o familie prin acţiunea lui.

Potrivit lui Dărăbuş, în 10 ani de activitate a Fundaţiei „Home and Hopes for Children” în judeţul Maramureş s-a reuşit închiderea alături de Direcţia judeţeană de protecţia copilului a 12 instituţii de tip vechi , micuţii fiind plasaţi în instituţii familiale.

„Vrem să aducem copii în familii”, a spus Ştefan Dărăbuş, menţionând că în prezent în Maramureş sunt 50 de instituţii alternative de tip familial.

„De 14 ani punem lacăte pe uşile de fier ale instituţiilor tip mamut din sistemul de protecţie a copilului din România şi oferim fiecărui copil o viaţă de familie. Anul acesta împlinim mai mult decât 14 ani de reformă; împlinim, de fapt, 47 de instituţii de tip vechi închise,12.687 de copii şi tineri dezinstituţionalizaţi, 6.955 de copii rămaşi în familie datorită programelor noastre de prevenire. Şi numărul lor creşte chiar în acest moment”, a mai spus Ştefan Dărăbuş.

Fundaţia „Home and Hopes for Children”este o organizaţie care activează în Europa Centrală, de Est şi în Africa încă din anul 1994, dezvoltând şi în în 12 judeţe din România programe de înlocuire a sistemului instituţional de protecţie a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Activitatea fundaţiei a vizat în ţara noastră închiderea instituţiilor de tip vechi prin mutarea copiilor în familii, sau în case de tip familial; reforma sistemului de protecţie a copilului prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii; evitarea separării copiilor de familii; reintegrarea copiilor în familiile lor.

De asemenea, s-a avut în vedere auditul sistemului social de protecţie a copilului prin analiză, cercetare şi reformă; inserţia tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului sprijinindu-i pentru viaţă independentă; creşterea nivelului de profesionalism în cadrul personalului din sistemul de protecţie a copilului.

Sursa: Agerpres

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.