Violonistul Ara Malikian concertează la Sala Palatului, pe 7 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/violonistul-ara-malikian-concerteaza-la-sala-palatului-pe-7-noiembrie/

Argintul e viu, iar vioara lui, din aur. E Ara Malikian! Element rar, excentric şi sclipitor. Violonistul se întoarce în România după show-ul sold-out de la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2017

Același caracter exploziv și sălbatic, alt turneu -o nouă fantezie. Subiectul rămâne neschimbat: adorația viorii. Profetul ei e virtuoz, fanatic, și odată urcat pe scenă, performează în transa indusă de el însuși.

Născut în Liban, cu origini armene, Ara Malikian descoperă de mic obiectul său de cult, vioara. E descoperit la rândul său la 14 ani, iar un an mai târziu devine cel mai tânăr student la prestigioasa Universitate de Muzică și Teatru din Hanovra. De-acolo începe o carieră care îl duce pe marile scene ale lumii, de la Carnegie Hall, NY, până la Salle Pleyel din Paris. Deși trăiește în Madrid, și poate fi luat drept spaniol, Malikian rămâne tributar originilor sale orientale. E fascinat de muzica gitanilor, flamenco, tango, dar și de muzica arabă sau klezmer. Incursiunile sale în diverse culturi îl aduc și prin cea română: Malikian cântă în manieră proprie Ciocârlia lui Angheluș Dinicu.

Repertoriul său de violonist include toate capodoperele scrise vreodată pentru vioară. Pe majoritatea le reinterpretează sub semnătura sa unică. Numeroasele lui distincții includ premii precum: ”Felix Mendelssohn” (1987 Germania), “Pablo Sarasate” (1995 Spania), “Niccolo Paganini” (Italia), “ZinoFrancescatti” (Franța), “International Artists Guild” ( USA), și o nominalizare la Latin Grammy Awards în 2015 la categoria ‘’Best long duration Music Video’’.

Noul album scos în 2016, acum și turneu, “The Incredible Tour of Violin” e inspirat de relația artistului cu instrumentul său. Vioara iese din mâinile unui iscusit meșter în Modena-Italia, călătorește în Liban acolo unde micuțul Ara în vîrstă de trei ani o primește cadou de la tatăl său. Din acel moment cei doi devin de nedespărțit, îl descoperă pe Paganini și pornesc într-o fascinantă călătorie muzicală prin epoci si genuri muzicale diverse.

Cu un nou repertoriu, alături de Malikian și vioara sa urcă pe scenă: Humberto Armas (violă), Hector El Turco (percuție), Cristina Lopez (violoncel), Jorge Guillen Del Castillo (vioară), Tania Bernaez Abad (contrabas), Nantha Kumar (table indiană), Tony Carmona (chitară).

Concertul ‘’Ara Malikian-The Incredible Tour of Violin’’ are loc pe 7 noiembrie 2017, ora 20’00, la Sala Palatului.

Accesul publicului se face începând cu ora 19’00.

Biletele costă între 120 lei și 220 lei, în funcție de categorie.  Biletele la categoria VIP costă 260 de lei.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele self-service ZebraPay din toata țara și pe aplicațiile de Android și IOS iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteți plati cu cardul prin Paypal, pe factura Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în țară.

Detalii pe www.twinarts.ro și pe pagina de Facebook Twin Arts.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio