Vitals – miniseria HBO Europe realizată în Spania în timpul pandemiei – din 7 februarie pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/vitals-miniseria-hbo-europe-realizata-in-spania-in-timpul-pandemiei-din-7-februarie-pe-hbo-go/

Semne vitale / Vitals. A True human story este un portret profund şi emoţionant al vieţii dintr-un spital din Barcelona în timpul pandemiei Covid-19.

Un articol de Petre Ivan|29 ianuarie 2021

Serialul în trei părți explorează provocările fizice și emoționale prin care trec pacienții și personalul, nu doar la serviciu, ci și acasă, alături de familiile lor și de cei dragi. Capturând poveștile foarte personale ale subiecților lui, regizorul Fèlix Colomer ne reamintește de capacitatea remarcabilă a omenirii de iubire și bunătate, atunci când se confruntă cu cele mai dure situații.

Producția va avea premiera pe 7 februarie pe HBO GO și este produsă de El Terrat (The Mediapro Studio) și Forest Film Studios pentru HBO Europe.

Vitals urmărește pacienți și membri ai personalului medical de la spitalul Parc Taulí din Sabadell, timp de câteva săptămâni, în perioada martie – iunie, în timpul celor mai dificile momente ale primului val al pandemiei. Documentarul merge dincolo de ideea de a vedea pacienții ca pe simple cifre și îi invită pe telespectatori să-i cunoască pe cei afectați de pandemie. 

Pe lângă expunerea situațiilor din spital, regizorul Vitals merge și mai departe, dincolo de limitele spitalului și se alătură membrilor personalului medical în casele lor. Acolo ei trăiesc bucuria de a se reuni cu familiile lor, dar și frustrarea legată de indiferența lumii de afară. Vitals asistă la modul în care familiile pacienților reacționează la cele mai emoționante conversații, apeluri video și momente de rămas-bun dureroase. 

De când a început criza COVID-19, politicienii și media ne-au copleșit cu date. În fiecare zi, 500 de decese, 2.000 de infecții, 300 de internări la terapie intensivă, 200 de profesioniști medicali de care e nevoie în spitale… cifre. Vitals. A true human story. lasă deoparte cifrele și vorbește despre oameni. De exemplu, îi cunoaștem pe Alfredo și Matilde, un cuplu care, după 50 de ani, încă se iubesc la fel ca în prima zi în care s-au cunoscut, vedem dăruirea incredibilă a asistentelor medicale Silvia și Isa și auzim mărturii ale unora dintre pacienții care se luptă cu o moarte inevitabilă. Toți sunt vitali. Să învățăm de la ei este vital”, explică Fèlix Colomer, creatorul proiectului. 

Hanka Kastelicová, VP Documentaries, HBO Europe, și producător executiv al proiectului, spune: Regizorul Fèlix Colomer a reușit să expună fragilitatea umană, dar și imensa putere a iubirii, a familiei, alături de devotamentul profesional și personal al personalului medical atunci când se confruntă cu un nou inamic necunoscut. Vitals. A true human story. oferă o perspectivă profundă a momentelor foarte intime ale protagoniștilor săi și va rămâne o cronică excepțională a acestor vremuri de neuitat”. 

Câțiva dintre oamenii pe care îi cunoaștem în Vitals. A true human story. îi includ pe: 

Alfredo și Matilde sunt pe cale să sărbătorească 50 de ani de căsnicie când, brusc, ajung amândoi la spital. Ei sunt tratați în aceeași cameră. La puțin timp după acest moment, Matilde este externată și trebuie să-și aștepte soțul acasă, care este din ce în ce mai bolnav. 

Vanessa, în vârstă de doar 34 de ani, devine pacientă la același spital la care lucrează ca asistentă medicală. Are probleme respiratorii grave și se simte foarte slăbită. Singura ei alinare este să vorbească cu partenerul ei și să-și vadă câinele prin intermediul apelurilor video. 

Sandra și Noemi sunt asistente medicale care au ajuns să se obișnuiască cu moartea. Prietenia lor este cel mai important lucru pe care îl au la spital, le dă forța necesară să se confrunte cu decesele zilnice pe care le văd la serviciu și cu neînțelegerile de care au parte câteodată în afara spitalului. 

Producători executivi pentru HBO Europe sunt Hanka Kastelicová, Miguel Salvat și Antony Root.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.