Vlad Ivanov: „Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți?“
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-ce-se-intampla-cu-noi-mai-stim-sa-fim-fericiti/

Teatrul Metropolis din Bucureşti anunţă o nouă producţie, „O casă de păpuşi – partea a doua“, în regia lui Alexandru Mihail, cu Oana Pellea, Vlad Ivanov, Catinca Maria Nistor şi Victoria Cociaş pe afiş.

Un articol de Dan Boicea|24 ianuarie 2022

Spectacolul după o piesă de Lucas Hnath va fi jucat în datele de 28, 29, 30 și 31 ianuarie, dar și în 8 și 12 februarie, de la ora 18.30, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Biletele pot fi achiziționate online, apăsând pe acest link.

„Pornim, împreună, într-o călătorie, pe care mi-o doresc de suflet, și în care vă invităm și pe Dumneavoastră, spectatorii“, spune actorul Vlad Ivanov, pentru Ziarul Metropolis.

Veți avea bucuria să descoperiți un text minunat, care plonjează adânc în sufletul uman. Un text care, în contextul vremurilor pe care le trăim, vă va oferi un prilej de adâncă meditație asupra unor întrebări existențiale.

Vlad Ivanov, actor

„Cine suntem? Ce se întâmplă cu noi? Mai știm să fim fericiți? Dacă vom afla sau nu, ține de fiecare în parte. «…știu că într-o zi totul va fi altfel, știu că toată lumea va fi liberă – mai liberă decât este acum» , spune Nora, personajul din piesă. Vă invit să ne imaginăm împreună, cum ar fi…“, concluzionează actorul Vlad Ivanov.

Imagine de la repetiții – foto: Dragoș Ivan

„O casă de păpuși – partea a doua” de Lucas Hnath
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani!
Traducerea și adaptarea scenică: Alexandru Mihail
Scenografia: Maria Miu
Regia: Alexandru Mihail
Durata: 1h 30 min

Distribuția:
Nora: Oana Pellea
Torvald: Vlad Ivanov
Anne Marie: Victoria Cociaș
Emmy: Catinca Maria Nistor

„O casă de păpuși – partea a doua“ a avut premiera pe Broadway în Aprilie 2017, având în distribuție pe Laurie Metcalf, Chris Cooper, Jane Houdyshell și Condola Rashad; regia a fost semnată de Sam Gold. Producția acestei piese în România, în traducerea lui Alexandru Mihail, reprezintă o premieră națională și europeană.

În ultima scenă a celebrei piese a lui Ibsen, „O casă de păpuși“, personajul principal, Nora, închide ușa în urma sa, abandonându-și soțul și copiii pentru a începe o viață nouă pe cont propriu. Astfel, Nora devine prima eroină din istoria literaturii care respinge rolul social in care a fost distribuită, pentru a-și trăi viața conform propriilor valori.

Accesul la spectacolele din incinta Teatrului Metropolis este permis doar în baza Certificatului digital european COVID (în format fizic sau digital). Acesta poate fi obținut, de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, de către persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, de către persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv de către persoanele care efectuează un test RT-PCR (având un rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore) sau antigen rapid (având un rezultat negativ nu mai vechi de 48 de ore).

Imagini de la repetiții – Dragoș Ivan

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

05
/01
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a ansamblului Operei Naționale București, asta după ce reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către public, fiind sold-out.

05
/01
/24

Luna iubirii începe la Sala Dalles în acorduri romantice, cu Chansons D’Amour: cele mai vibrante poveşti de dragoste şi momentele de maximă intensitate sentimentală din lirica universală şi din repertoriul pop-opera vor fi celebrate în acest eveniment în care se contopesc rafinamentul, pasiunea şi emoţia.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.