Vladimir Jurowski, desemnat „DirijorulAnului”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vladimir-jurowski-desemnat-dirijorulanului/

Vladimir Jurowski, a fost desemnat „Dirijorul Anului” în cadrul „International Opera Awards”. Dirijorul rus este, începând cu anul 2017, Directorul Artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”, alături de Preşedintele Onorific, maestrul Zubin Mehta.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2018

La sfârșitul lunii aprilie, Vladimir Jurowski va prezenta, într-o intervenție specială, în cadrul unei întâlniri dedicate Concursului Internațional „George Enescu”, noile direcții de dezvoltare pentru Concurs și Festival.

În acest an, Concursul Internațional „George Enescu” ­­­­­­va avea loc între 1 și 23 septembrie și va aduce pe scenele românești, în fața publicului și a juriului internațional, sute de tineri muzicieni talentați din întreaga lume. Perioada de înscriere pentru Concurs se va finaliza pe data de 15 aprilie. Festivalul este programat pentru luna septembrie a anului 2019.

Dirijorul Vladimir Jurowski este recunoscut la nivel internațional pentru stilul său revoluționar. El este, de asemenea, Dirijor Principal al London Philharmonic Orchestra, Dirijor Principal și Director Artistic al Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin pentru sezonul 2018, iar în ­­sezonul 2021 va ocupa funcția de Director General Muzical Desemnat al celebrei Bayerische Staatsoper.

Prezența dirijorului Vladimir Jurowski la conducerea artistică a Festivalului și Concursului George Enescu asigură păstrarea unei conexiuni intime cu cele mai mari scene ale lumii și cu tendințele internaționale și contribuie la valorificarea excepțională a tradiției și operei enesciene.

La ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu, Vladimir Jurowski a ­­­­dirijat London Philharmonic Orchestra, în deschiderea Festivalului, cu o interpretare în premieră a celebrei opere Oedipe, de George Enescu, în versiune concertantă și cu proiecții multimedia.

Interpretarea Oedipe a făcut atunci înconjurul presei internaționale, The Guardian, Reuters, Euronews numărându-se printre cei care au aclamat abordarea dirijorului Vladimir Jurowski. De asemenea, Vladimir Jurowski a inclus Simfonia a III-a, de George Enescu și Oedipe în stagiunea londoneză a London Philharmonic, și le-a prezentat cu succes pe scenele britanice.

Având un nou directorat de primă mână la nivel internațional, Festivalul Internațional George Enescu continuă misiunea de a readuce muzica compozitorului George Enescu în prim-plan internațional și, deopotrivă, în fața publicului din România.

­­­­­Premiile International Opera Awards au fost fondate în anul 2013 de Harry Hyman, un om de afaceri și filantrop britanic, și John Allison, editorul revistei Opera Magazine, cu scopul de a premia excelența în domeniul operei și de a crește vizibilitatea operei ca formă de artă la nivel internațional.

Foto: Vladimir Jurowski – Matthias Creutziger

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.