„Vocea umană” va avea premiera la Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vocea-umana-va-avea-premiera-la-teatrului-national-de-opereta-si-musical-ion-dacian/

Un nou spectacol-concert plin de emoţie şi intensitate dramatică completează repertoriul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Un articol de Liliana Matei|3 ianuarie 2025

„Vocea umană”, capodoperă a compozitorului Francis Poulenc, pe un libret semnat de Jean Cocteau, va avea premiera pe 6, 7 și 8 februarie, într-o formulă conceptuală elaborată de Radu Petrovici.

Spectacolul vine si cu un mesaj special despre deconectare și reconectare, iar data premierei, 6 februarie, a fost aleasă în concordanță cu acest aspect și corespunde Zilei Mondiale Fără Telefon Mobil. Managerul Radu Petrovici punctează: „Într-o lume în care telefonul mobil ne însoțește la fiecare pas, vă invităm să lăsăm tehnologia deoparte, măcar pentru o seară. Vocea umană, spectacol-concert, o călătorie sonoră care ne reconectează cu ceea ce contează cu adevărat: arta, emoția și momentul trăit împreună.”

Această monoperă excepțională este o incursiune profundă în universul sufletului uman, dezvăluind fragilitatea, dorințele și disperarea unei femei care își confruntă propriile emoții în fața despărțirii.

De-a lungul operei, publicul este martorul unei game complexe de sentimente de la disperare și anxietate, până la momente de nostalgică speranță, intriga operei concentrându-se pe o singură femeie, cunoscută doar ca „Elle,” care își exprimă suferința emoțională în timpul unei convorbiri telefonice cu fostul ei iubit.

„Vocea umană” aduce în prim-plan o interpretare muzicală intensă, susținută de vocea captivantă a protagonistei și de orchestra care învăluie povestea într-o atmosferă vibrantă și plină de tensiune. În acest format, emoția și muzica devin forțele care transmit povestea direct către sufletul publicului.

Rolul principal „Ea”, o femeie prinsă într-un tumult emoțional dezvăluit printr-o conversație telefonică, este interpretat cu sensibilitate și forță de soprana Oana Maria Șerban, care aduce o profunzime unică acestui personaj simbolic.

Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, cât și despre stagiunea 2023-2024 vizitați site-ul teatrului, www.opereta.ro, şi secţiunea Opereta Lounge: https://www.opereta.ro/opereta-lounge/.

Biletele sunt deja în vânzare pe Tickeststore.ro şi la casa de bilete a instituției, din Bd. Octavian Goga nr 1.

22
/01
/25

Între 2 februarie – 8 martie 2025, Analia Selis prezintă publicului din România turneul național „ARGENTINISSIMO, RĂDĂCINI“, un eveniment conceput în jurul tango-ului și folclorului latino-american. Programul  turneului cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în peste 15 orașe din România: București, Oradea, Bistrița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Târgoviște, Brăila, Buzău, Slobozia, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Suceava, Iași, Târgu Mureș, Brașov. La București, Analia va prezenta două recitaluri la Teatrul „Godot”, pe 2 februarie și 8 martie 2025. 

13
/01
/25

INVITAȚIE O expoziție, un concert și un spectacol de poezie pun în lumină forța și farmecul creației autohtone. Trei dintre evenimentele culturale anunțate în capitală pentru 15 ianuarie, din anul 2010 Ziua Culturii Naționale, vă invită să descoperiți și să admirați câteva fațete ale culturii din România.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.