Votați-vă favoriții la Gala HOP!
https://www.ziarulmetropolis.ro/votati-va-favoritii-la-gala-hop/

Gala Tânărului Actor HOP – aflată sub direcţia artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfăşura la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, în aer liber, la Amfiteatru, în perioada 3-6 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|19 august 2020

Timp de 3 zile, 24 de tineri dansactori vor concura pentru trofeele HOP. Până la marea confruntare, organizatorii Galei Hop invită publicul să-i cunoască pe artiști și să urmărească campania online GALA HOP. Votează DansActorul anului 2020!

Zilnic, în perioada 18 – 30 august, cei 16 artişti de la secţiunea Individual şi cei 9 artiști de la secțiunea Grup se vor prezenta prin scurte filme realizate de ei înşişi. Este primul lor contact cu publicul Galei HOP.

În perioada 3-5 septembrie, în fiecare seară de la ora 21.00, publicul poate urmări transmisiunea în direct de la Amfiteatru TNB şi apoi, în 6 septembrie, până la ora 19.00 are timp să voteze dansactorii preferați pe www.galahop.uniter.ro.

Votul publicului contează! Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, duminică, 6 septembrie, ora 22.00.

Site-ul Galei HOP https://galahop.uniter.ro/, contul oficial de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) sunt canalele pe care puteţi urmări filmele de prezentare ale concurenţilor și live-streamingul de la Teatrul Național București din perioada 3 – 6 septembrie (transmis simultan atât pe facebook, cât şi pe youtube).

Tema ediției din acest an este  „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”. Motto-ul prezentei ediţii este: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.

11
/07
/14

Teatrul Odeon a încheiat seria de spectacole-lectură din cadrul proiectului FABULAMUNDI. PLAYWRITING EUROPE - proiect câştigător al programului Cultura 2007-2013, care urmăreşte promovarea dramaturgiei contemporane, cu sprijinul unor instituţii teatrale din Italia, Franţa, Spania, Germania şi România.