Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/voteaza-discul-de-muzica-clasica-al-anului-2014/

Din 13 ianuarie, Radio România Muzical propune campania „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014”, o continuare a campaniei cu acelaşi nume derulată pe parcursul anului 2013, al cărei rezultat oficial va fi anunţat în 20 ianuarie 2014.

Un articol de Cristina Comandaşu|10 ianuarie 2014

Din 13 ianuarie, Radio România Muzical propune campania „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014”, o continuare a campaniei cu acelaşi nume derulată pe parcursul anului 2013, al cărei rezultat oficial va fi anunţat în 20 ianuarie 2014.

În mod constant, la Radio România Muzical pot fi ascultate cele mai noi apariţii discografice româneşti şi străine, unele dintre ele, concomitent sau chiar înainte de lansarea lor pe piaţă.

Cele mai multe alcătuiesc subiectele emisiunii de actualitate discografică „Music Box” (lunea, ora 19.00, în reluare duminica, ora 13.20), dar fac parte şi din alte emisiuni Radio România Muzical.

Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014

Din 13 ianuarie, publicul are şansa de a da note acestor discuri, de a scrie comentarii: totul pe site-ul proiectului de pe pagina www.romania-muzical.ro, mai precis la adresa www.romania-muzical.ro/voteazadisculanului2014,

acolo unde vizitatorii au acces la fişierele audio ale emisiunilor cu discurile intrate în concurs, la arhive foto şi video relaţionate cu albumele prezentate.

La finalul campaniei, discul cu cea mai mare notă obţinută din cele mai multe voturi ale publicului va primi titlul de „Discul de muzică clasică al anului 2014” şi protagonistul său va fi invitatul unui interviu-eveniment.

Votează discul de muzică clasică al anului 2014

Campania „Votează discul de muzică clasică al anului 2014”, iniţiată de Cristina Comandaşu – redactor şef Radio România Muzical.

Primul disc prezentat în această campanie va fi difuzat la Radio România Muzical în 13 ianuarie, de la ora 19.00, în avanpremiera lansării sale oficiale, programate pentru 17 ianuarie.

Albumul este semnat de Avi Avital, un maestru al mandolinei, nominalizat la premiile Grammy, şi se intitulează „Between worlds”.

Printre lucrările de pe disc se regăsesc şi cele 6 dansuri populare româneşti de Bela Bartok, într-o interesantă transcripţie pentru mandolină şi orchestră.

Audiţia albumului este completată de un interviu cu protagonistul.

Foto: Campania “Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014”: Avi Avital și Radio România Muzical – aviavtal.com si romania-muzical.ro

16
/10
/14

Stefan Tarara, câştigătorul Concursului Enescu 2014, secţiunea vioară, este invitatul Marinei Constantinescu de vineri, 17 octombrie. Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

16
/10
/14

Ajuns la jumătatea itinerariului, turneul naţional „VA PLACE TANGO ” se bucură de un succes extraordinar : după o deschidere specială şi neconvenţională a turneului la Palas Mall Iaşi, în faţa unui public de 1000 de spectatori, au urmat săli pline şi un public entuziast în Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

16
/10
/14

Festivalul Sergiu Celibidache nu va mai fi organizat, motivul principal fiind "indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României", potrivit lui Serge Ioan Celibidache, care interzice, totodată, folosirea numelui şi a imaginii tatălui său de către instituţiile de stat.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)