Weekend cu filme la Grădina Botanică: Marele Picnic revine în ediție concentrată
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-cu-filme-la-gradina-botanica-marele-picnic-revine-in-editie-concentrata/

Pe final de iulie, oraşul se pregăteşte de evadare. Filmele scurte se instalează pe iarbă, iar Grădina Botanică e gata să găzduiască evenimentul care-i scoate pe spectatori din sălile de cinema pentru a-i aduce pe pături, sub cerul liber.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2015

Marele Picnic ShortsUP, ediția a II-a, va avea loc vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, începând de la ora 18.00. Se anunță un weekend plin cu scurtmetraje premiate, muzică live și jocuri, într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

Anul acesta picnicul ShortsUP se extinde la două zile și își propune să reinterpreteze spațiul Grădinii Botanice prin film, muzică și alte arte prietene cinemaului. Un ecran gonflabil va fi ancorat printre copacii și vegetația primitoare, pentru a crea sala de cinema preferată a sezonului de vară, cu vedere spre filme scurte și cer înstelat.

Dorința de evadare și călătorie – două nevoi adânc înrădăcinate în ADN-ul omului modern, se vor regăsi sub formă de comedie, ficțiune, animație și romance în selecția de film a marelui picnic. Cei care n-au apucat încă să plece în vacanță își vor lua porția de libertate din scurtmetrajele cu dor de ducă proiectate la ShortsUP. Două programe diferite vor rula vineri, 24 iulie și sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30 până la 23.30.

Marele Picnic

Vineri și sâmbătă, publicul va putea explora Grădina Botanică într-o serie de tururi ghidate desfășurate între 18.00 și 21.30. Nu vor lipsi jocurile de iarbă verde și gustările de picnic adunate într-un food-court cu opțiuni diverse. Muzica se va auzi live, în seara de sâmbătă, când spectatorii sunt invitați să prelungească desfătarea cinematografică prin dans. Tot sâmbătă, Grădina Botanică va prinde viață de-a binelea printr-un joc de lumini inspirat de sutele de nuanțe ale spațiului verde care va înconjura evenimentul.

Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate și de la eveniment. Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin MyTicket și Eventim la prețul de 20 de lei/ seară dar și la fața locului la prețul de 25 de lei/ seară, în limita locurilor disponibile.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august. Marele Picnic încheie șirul de proiecții de vară ShortsUP, urmând ca scurtmetrajele să revină sub acoperiș în formulă de toamnă. 2500 de oameni au pariticipat la prima ediție de picnic și peste 4000 de oameni au vizionat filmele pe iarba grădinii, la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014.

A 2-a ediție Marele Picnic este organizată cu sprijinul Arcub și Primăria București. Detalii despre programul complet în curând pe www.shortsup.ro.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.