Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia (26-28 iulie 2019)
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-shortsup-la-domeniul-mogosoaia-26-28-iulie-2019/

Trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic, care anul acesta, între 26 şi 28 iulie, se mută cu tot ce are el mai neaşteptat pe domeniul Mogoşoaia, pe care îl ocupă cu hamace, cu cea mai lungă masă de picnic şi cu cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 Iunie 2019

Facem din picnic context și pretext – orice se poate întâmpla, dar nimic din ce nu vrei nu se va întâmpla. Încă un lucru e sigur – totul se termină la umbra copacilor, la ceas de seară, cu câteva ore de filme scurte premiate și recente, sub cerul liber. Sună incitant? Va fi!

Aventurile se desfășoară sâmbătă și duminică, de la 12.00 la 21.30, până la începerea filmelor, iar programul acestora va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Iată ce și cum se întâmplă la Marele Picnic vara asta:

În familie

E locul în care nu doar lași copiii să se distreze și să se facă și mai deștepți și mai sociabili decât erau deja, dar poți să participi împreună cu ei la unele activități la care o să îți fie greu să nu intri în competiție. Iată cam ce se va întâmpla aici:

atelier de slime – dacă nu știi încă ce e, întreabă-ți puștiul și o să îi vezi entuziasmul instant – cei de la asociația Unu si Unu pun la bătaie un kit de slime din care nu lipsește sclipiciul fermecat; curs de împriete

nire cu natura alături de Cercetașii României care propun ateliere de orientare cu busolă, atelier de făcut noduri, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior;

atelier de Parkour pentru copii – un traseu cu obstacole amuzant dar sigur, unde copiii își vor explora în joacă mobilitatea, reflexele, atenția și reacțiile (ce mai, aproape un mic atelier de dezvoltare personală, plin de umor și, evident, de soft adventure);

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure – umblăm după cioara vopsită (gaița) printre copacii de la Mogoșoaia dar și după ciufi de pădure, cu binoclu de ornitolog.

La capitolul joacă liberă, cei mici vor avea la dispoziție un spațiu de joacă pop-up polisenzorial pus la cale de Răspiua, cu labirint de cazemate, o atracție pentru toate categoriile de vârstă, fie în sens exploratoriu, fie ca bază pentru jocuri dinamice de grup,‘X și ZERO’ gigant și încă o serie de surprize – mai păstrăm câteva pe care să le descoperi la fața locului.

Sport în joacă

Pentru că vrei să te miști dar nu să rămâi fără suflu și pentru că nu e nimic mai amuzant decât să îți redescoperi latura aventuroasă în cel mai safe context, iată ce am pregătit pentru tine. Waterboarding – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy, prima școală de standup paddle (SUP) și surf, vine la ShortsUP ca să te învețe echilibrul pe apă. Dacă te interesează să încerci standup paddle pe plăci de surf foarte mari, hai la Picnic cu haine comode și fără nicio teamă de apă (posibil să ieși din asta ud).

Pe lângă asta, poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate sau să te îndeletnicești la făcut baloane gigantice cu cei mici. Printre activitățile sportive se numără și slackline: toată lumea trebuie să își încerce norocul și echilibrul (fie el fizic sau psihic), pe banda întinsă între doi copaci. Nu te da înapoi, dă dependență!

Mica Scenă

Un altfel de Hyde Park Speakers’ Corner – un colț de public reading unde ne dorim să dăm voce poveștilor zilelor noastre. La MICA SCENĂ vor veni să ne citească jurnaliști și autori contemporani, scenariști și prieteni ai festivalului, dar și temerari vorbitori, gata să își trăiască cele 15 minute de celebritate.

Dacă ai un text, un gând, o poezie, un mesaj pe care vrei să-l faci cunoscut lumii, înscrie-l în call-ul de povești până pe 1 iulie și îl poți citi la MICA SCENĂ. Un Talk relaxat și mai aventuros, structurat dar nepretențios, care să incite, să lase în urmă întrebări sau emoții.

La masă

Cea mai lungă masă de picnic. Din Univers! – putem să spunem și asta, pentru că totul e relativ, nu-i așa? Important e că avem un loc special, cu o masă de picnic care nu se termină niciodată și cu multe aventuri culinare – printre ele se numără Kredenz, curator culinar, care scoate la iveală pentru picnic bunătăți din satele transilvănene – platouri cu brânză cu cărbune din Sovata, dulceață de ardei iute sau mezeluri din Bazna.

La masa lungă de picnic o să bei un cocktail sau un pahar de vin de la barul Dianei4. Ce mai descoperi în materie de mâncare bună: India culinară de la Indie Van, cartofi intergalactici de la Satisfry, arepas columbiane de la Arepas Colombianas, mâncare cubaneză de la CUBANO FOOD TRUCK, toate felurile de brânză de la CHEESE UP, niște dulciuri de la Șugubăț și de la Ibubble waflle, înghețată de la Moritz Eis, prosseco Frizzante Ride, specialty coffee, iced coffee și cold brew de la Boiler Coffee Shop. Și altele, pe care te lăsăm să le descoperi la fața locului.

Muzică… poate și dans

La capitolul muzică vei avea parte de funk și energie, DJ și concert la ceas de seară, cu detalii în curând pe www.shortsup.ro. Sigur vei avea suficiente motive să-ți miști picioare în iarbă și să socializezi în și în afara cercului de prieteni.

Cinema

… ca să nu uităm de ce ne-am adunat: filme scurte și foarte scurte, amuzante și foarte amuzante, profunde și teribil de profunde, diafane și mai puțin diafane, filme care te incită, te invită, te implică. Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Trăiești aventura fără să te dai jos din hamac – dar asta nu e neapărat mai puțin periculos.

Adventure. Soft Adventure. Te ține?

Biletele la MARELE PICNIC 6 sunt disponibile pe Eventbook.ro și în librăriile Humanitas. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentului și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 00.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.30

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic ShortsUP – facebook

 

22
/08
/19

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 4 - 8 septembrie, prezintă filme și performance-uri în premieră la București: Midnight Specials - cine(dans)concert cu Karpov not Kasparov, o selecție de filme pentru adolescenți curatoriate de Super! Festivalul de Filme Făcute de Adolescenți,  Emotional Bodies si cele mai bune filme din cadrul FIVER.

22
/08
/19

CRONICĂ DE FILM Nu e o întâmplare că regizorul lui „Poliţist, adjectiv”, unul dintre filmele emblematice ale Noului Cinema Românesc, oferă cel mai neaşteptat lungmetraj al ultimilor ani, care poate aduce o schimbare de direcţie. „La Gomera” este o reconfirmare: Corneliu Porumboiu rămâne cel mai inventiv, surprinzător şi autoreflexiv cineast român.

22
/08
/19

În anii ’80 mureai de frică sau mureai de râs... AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, va avea premiera în cinematografele din România pe 20 septembrie. Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.

21
/08
/19

HISTORY prezintă una dintre cele mai importante perioade ale istoriei României în două filme documentar, ce vor fi difuzate pe 23 august: „Regele care l-a păcălit pe Hitler” de la ora 21:00, și în premieră, „Maria, Inima României”, de la ora 22:00. Producțiile prezintă viața celor mai puternici și iubiți monarhi din țara noastră, Regele Mihai I al României și Regina Maria.

19
/08
/19

Lungmetrajul „Ivana cea Groaznică”, regizat de Ivana Mladenović, a câștigat premiul special al juriului secțiunii Cineasti del Presente din cadrul Festivalului de Film de la Locarno, care s-a încheiat sâmbătă. Premio speciale della giuria CINÉ+ constă într-o campanie de promovare în valoare de 25.000 de franci elvețieni acordați de canalul francez de televiziune pentru lansarea filmului câștigător în cinematografele din Franța.

16
/08
/19

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou film al său, „Once Upon in... Hollywood” (2019), Quentin Tarantino e interesat mai puţin să creeze suspans sau să ofere acţiune, şi mai mult să redea cu melancolie ceea ce se presupune a fi sfârşitul unei epoci în cinema-ul american - finalul anilor `60.

16
/08
/19

Din cele peste 1500 de producţii înscrise în cele trei secțiuni competiționale din cadrul Bucharest International Dance Film Festival 2019 au fost selectate 43 de scurtmetraje, din 18 țări de pe întreg mapamondul. Competiția internațională cu secțiunile  - Time Stand Witness, The Road not Taken și Acts of Rebellion -  cuprinde 30 de filme, din 15  țări. Bucharest International Dance Film Festival se va desfasura in perioada 4 - 8 septembrie 2019.

15
/08
/19

Sriitorul Vasile Ernu ("Născut în URSS", "Ultimii eretici ai Imperiului", (2009); "Bandiţii") a văzut aseară ultimul film scris, regizat şi jucat de Casey Affleck  și a scris despre el în această dimineață, pe pagina sa de facebook. Cinefilii care nu se tem de spoilere se pot bucura astfel de un text savuros. Din păcate, "Light of My Life" nu este încă disponibil în cinematografele din România.

15
/08
/19

Raoul Taburin este un geniu al bicicletelor. Poate depista orice defecțiune doar folosindu-și auzul. Puțini ar crede că Raoul ascunde un secret care îl bântuie și pe care a tot încercat să-l împărtășească: în ciuda experienței sale de mecanic, Raoul nu-și poate ține echilibrul pe două roți. SECRETUL LUI RAOUL TABURIN/ RAOUL TABURIN, o poveste fermecătoare despre biciclete și sindromul impostorului, imaginată de scenaristul filmului Amélie, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 august.

14
/08
/19

Joi, 15 august, începând cu ora 19.00, are loc avanpremiera celei de-a patra ediții a DokStation Music Documentary Film Festival, la Fabrica Gastropub (Splaiul Unirii, 160). În Avanpremiera ediției a 4-a a DokStation, va fi proiectat, în premieră națională, filmul documentar Sting : A Free Man (2017, regia: Julie Veille), precedat de o selecție muzicală din discografia Sting și The Police. Intrare liberă.

13
/08
/19

Deja aclamat de critici și așteptat de cinefilii din lumea întreagă, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, “Once Upon A Time In Hollywood” / “A fost odată la… Hollywood”, se lansează săptămâna aceasta în cinematografe. Cu o distribuție impresionantă, producția Sony Pictures va avea premiera pe marile ecrane din România vineri, 16 august 2019, și se anunță drept una dintre cele mai “fierbinți” lansări ale verii.

13
/08
/19

"Blondele sunt cele mai potrivite victime. Ele sunt asemeni zăpezii virgine în care ies la iveală urmele însângerate." - Alfred Hitchcock. Se împlinesc, astăzi, 120 de ani de la nașterea cineastului considerat „maestrul suspansului”. 

Page 1 of 24412345...102030...Last »