Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia (26-28 iulie 2019)
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-shortsup-la-domeniul-mogosoaia-26-28-iulie-2019/

Trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic, care anul acesta, între 26 şi 28 iulie, se mută cu tot ce are el mai neaşteptat pe domeniul Mogoşoaia, pe care îl ocupă cu hamace, cu cea mai lungă masă de picnic şi cu cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

Facem din picnic context și pretext – orice se poate întâmpla, dar nimic din ce nu vrei nu se va întâmpla. Încă un lucru e sigur – totul se termină la umbra copacilor, la ceas de seară, cu câteva ore de filme scurte premiate și recente, sub cerul liber. Sună incitant? Va fi!

Aventurile se desfășoară sâmbătă și duminică, de la 12.00 la 21.30, până la începerea filmelor, iar programul acestora va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Iată ce și cum se întâmplă la Marele Picnic vara asta:

În familie

E locul în care nu doar lași copiii să se distreze și să se facă și mai deștepți și mai sociabili decât erau deja, dar poți să participi împreună cu ei la unele activități la care o să îți fie greu să nu intri în competiție. Iată cam ce se va întâmpla aici:

atelier de slime – dacă nu știi încă ce e, întreabă-ți puștiul și o să îi vezi entuziasmul instant – cei de la asociația Unu si Unu pun la bătaie un kit de slime din care nu lipsește sclipiciul fermecat; curs de împriete

nire cu natura alături de Cercetașii României care propun ateliere de orientare cu busolă, atelier de făcut noduri, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior;

atelier de Parkour pentru copii – un traseu cu obstacole amuzant dar sigur, unde copiii își vor explora în joacă mobilitatea, reflexele, atenția și reacțiile (ce mai, aproape un mic atelier de dezvoltare personală, plin de umor și, evident, de soft adventure);

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure – umblăm după cioara vopsită (gaița) printre copacii de la Mogoșoaia dar și după ciufi de pădure, cu binoclu de ornitolog.

La capitolul joacă liberă, cei mici vor avea la dispoziție un spațiu de joacă pop-up polisenzorial pus la cale de Răspiua, cu labirint de cazemate, o atracție pentru toate categoriile de vârstă, fie în sens exploratoriu, fie ca bază pentru jocuri dinamice de grup,‘X și ZERO’ gigant și încă o serie de surprize – mai păstrăm câteva pe care să le descoperi la fața locului.

Sport în joacă

Pentru că vrei să te miști dar nu să rămâi fără suflu și pentru că nu e nimic mai amuzant decât să îți redescoperi latura aventuroasă în cel mai safe context, iată ce am pregătit pentru tine. Waterboarding – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy, prima școală de standup paddle (SUP) și surf, vine la ShortsUP ca să te învețe echilibrul pe apă. Dacă te interesează să încerci standup paddle pe plăci de surf foarte mari, hai la Picnic cu haine comode și fără nicio teamă de apă (posibil să ieși din asta ud).

Pe lângă asta, poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate sau să te îndeletnicești la făcut baloane gigantice cu cei mici. Printre activitățile sportive se numără și slackline: toată lumea trebuie să își încerce norocul și echilibrul (fie el fizic sau psihic), pe banda întinsă între doi copaci. Nu te da înapoi, dă dependență!

Mica Scenă

Un altfel de Hyde Park Speakers’ Corner – un colț de public reading unde ne dorim să dăm voce poveștilor zilelor noastre. La MICA SCENĂ vor veni să ne citească jurnaliști și autori contemporani, scenariști și prieteni ai festivalului, dar și temerari vorbitori, gata să își trăiască cele 15 minute de celebritate.

Dacă ai un text, un gând, o poezie, un mesaj pe care vrei să-l faci cunoscut lumii, înscrie-l în call-ul de povești până pe 1 iulie și îl poți citi la MICA SCENĂ. Un Talk relaxat și mai aventuros, structurat dar nepretențios, care să incite, să lase în urmă întrebări sau emoții.

La masă

Cea mai lungă masă de picnic. Din Univers! – putem să spunem și asta, pentru că totul e relativ, nu-i așa? Important e că avem un loc special, cu o masă de picnic care nu se termină niciodată și cu multe aventuri culinare – printre ele se numără Kredenz, curator culinar, care scoate la iveală pentru picnic bunătăți din satele transilvănene – platouri cu brânză cu cărbune din Sovata, dulceață de ardei iute sau mezeluri din Bazna.

La masa lungă de picnic o să bei un cocktail sau un pahar de vin de la barul Dianei4. Ce mai descoperi în materie de mâncare bună: India culinară de la Indie Van, cartofi intergalactici de la Satisfry, arepas columbiane de la Arepas Colombianas, mâncare cubaneză de la CUBANO FOOD TRUCK, toate felurile de brânză de la CHEESE UP, niște dulciuri de la Șugubăț și de la Ibubble waflle, înghețată de la Moritz Eis, prosseco Frizzante Ride, specialty coffee, iced coffee și cold brew de la Boiler Coffee Shop. Și altele, pe care te lăsăm să le descoperi la fața locului.

Muzică… poate și dans

La capitolul muzică vei avea parte de funk și energie, DJ și concert la ceas de seară, cu detalii în curând pe www.shortsup.ro. Sigur vei avea suficiente motive să-ți miști picioare în iarbă și să socializezi în și în afara cercului de prieteni.

Cinema

… ca să nu uităm de ce ne-am adunat: filme scurte și foarte scurte, amuzante și foarte amuzante, profunde și teribil de profunde, diafane și mai puțin diafane, filme care te incită, te invită, te implică. Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Trăiești aventura fără să te dai jos din hamac – dar asta nu e neapărat mai puțin periculos.

Adventure. Soft Adventure. Te ține?

Biletele la MARELE PICNIC 6 sunt disponibile pe Eventbook.ro și în librăriile Humanitas. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentului și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 00.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.30

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic ShortsUP – facebook

 

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

01
/08
/20

Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi, Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a deschis porțile cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), în Piața Unirii, USAMV și Báthory.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »