Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia (26-28 iulie 2019)
https://www.ziarulmetropolis.ro/marele-picnic-shortsup-la-domeniul-mogosoaia-26-28-iulie-2019/

Trei zile şi trei nopţi de soft adventures – asta te aşteaptă la SHORTSUP – Marele Picnic Cinematografic, care anul acesta, între 26 şi 28 iulie, se mută cu tot ce are el mai neaşteptat pe domeniul Mogoşoaia, pe care îl ocupă cu hamace, cu cea mai lungă masă de picnic şi cu cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

Un articol de Petre Ivan|26 Iunie 2019

Facem din picnic context și pretext – orice se poate întâmpla, dar nimic din ce nu vrei nu se va întâmpla. Încă un lucru e sigur – totul se termină la umbra copacilor, la ceas de seară, cu câteva ore de filme scurte premiate și recente, sub cerul liber. Sună incitant? Va fi!

Aventurile se desfășoară sâmbătă și duminică, de la 12.00 la 21.30, până la începerea filmelor, iar programul acestora va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Iată ce și cum se întâmplă la Marele Picnic vara asta:

În familie

E locul în care nu doar lași copiii să se distreze și să se facă și mai deștepți și mai sociabili decât erau deja, dar poți să participi împreună cu ei la unele activități la care o să îți fie greu să nu intri în competiție. Iată cam ce se va întâmpla aici:

atelier de slime – dacă nu știi încă ce e, întreabă-ți puștiul și o să îi vezi entuziasmul instant – cei de la asociația Unu si Unu pun la bătaie un kit de slime din care nu lipsește sclipiciul fermecat; curs de împriete

nire cu natura alături de Cercetașii României care propun ateliere de orientare cu busolă, atelier de făcut noduri, atelier de supraviețuire în natură și de alpinism; ateliere de lectură pentru copii împreună cu Humanitas Junior;

atelier de Parkour pentru copii – un traseu cu obstacole amuzant dar sigur, unde copiii își vor explora în joacă mobilitatea, reflexele, atenția și reacțiile (ce mai, aproape un mic atelier de dezvoltare personală, plin de umor și, evident, de soft adventure);

tururi de birdwatching alături de Societatea Ornitologică Română, pentru a descoperi păsările din pădure – umblăm după cioara vopsită (gaița) printre copacii de la Mogoșoaia dar și după ciufi de pădure, cu binoclu de ornitolog.

La capitolul joacă liberă, cei mici vor avea la dispoziție un spațiu de joacă pop-up polisenzorial pus la cale de Răspiua, cu labirint de cazemate, o atracție pentru toate categoriile de vârstă, fie în sens exploratoriu, fie ca bază pentru jocuri dinamice de grup,‘X și ZERO’ gigant și încă o serie de surprize – mai păstrăm câteva pe care să le descoperi la fața locului.

Sport în joacă

Pentru că vrei să te miști dar nu să rămâi fără suflu și pentru că nu e nimic mai amuzant decât să îți redescoperi latura aventuroasă în cel mai safe context, iată ce am pregătit pentru tine. Waterboarding – Stand Up Paddle pe Lacul Mogoșoaia – SUP Academy, prima școală de standup paddle (SUP) și surf, vine la ShortsUP ca să te învețe echilibrul pe apă. Dacă te interesează să încerci standup paddle pe plăci de surf foarte mari, hai la Picnic cu haine comode și fără nicio teamă de apă (posibil să ieși din asta ud).

Pe lângă asta, poți încerca să învârți cercul de frisbee, profesionist, de la Bucharest Ultimate sau să te îndeletnicești la făcut baloane gigantice cu cei mici. Printre activitățile sportive se numără și slackline: toată lumea trebuie să își încerce norocul și echilibrul (fie el fizic sau psihic), pe banda întinsă între doi copaci. Nu te da înapoi, dă dependență!

Mica Scenă

Un altfel de Hyde Park Speakers’ Corner – un colț de public reading unde ne dorim să dăm voce poveștilor zilelor noastre. La MICA SCENĂ vor veni să ne citească jurnaliști și autori contemporani, scenariști și prieteni ai festivalului, dar și temerari vorbitori, gata să își trăiască cele 15 minute de celebritate.

Dacă ai un text, un gând, o poezie, un mesaj pe care vrei să-l faci cunoscut lumii, înscrie-l în call-ul de povești până pe 1 iulie și îl poți citi la MICA SCENĂ. Un Talk relaxat și mai aventuros, structurat dar nepretențios, care să incite, să lase în urmă întrebări sau emoții.

La masă

Cea mai lungă masă de picnic. Din Univers! – putem să spunem și asta, pentru că totul e relativ, nu-i așa? Important e că avem un loc special, cu o masă de picnic care nu se termină niciodată și cu multe aventuri culinare – printre ele se numără Kredenz, curator culinar, care scoate la iveală pentru picnic bunătăți din satele transilvănene – platouri cu brânză cu cărbune din Sovata, dulceață de ardei iute sau mezeluri din Bazna.

La masa lungă de picnic o să bei un cocktail sau un pahar de vin de la barul Dianei4. Ce mai descoperi în materie de mâncare bună: India culinară de la Indie Van, cartofi intergalactici de la Satisfry, arepas columbiane de la Arepas Colombianas, mâncare cubaneză de la CUBANO FOOD TRUCK, toate felurile de brânză de la CHEESE UP, niște dulciuri de la Șugubăț și de la Ibubble waflle, înghețată de la Moritz Eis, prosseco Frizzante Ride, specialty coffee, iced coffee și cold brew de la Boiler Coffee Shop. Și altele, pe care te lăsăm să le descoperi la fața locului.

Muzică… poate și dans

La capitolul muzică vei avea parte de funk și energie, DJ și concert la ceas de seară, cu detalii în curând pe www.shortsup.ro. Sigur vei avea suficiente motive să-ți miști picioare în iarbă și să socializezi în și în afara cercului de prieteni.

Cinema

… ca să nu uităm de ce ne-am adunat: filme scurte și foarte scurte, amuzante și foarte amuzante, profunde și teribil de profunde, diafane și mai puțin diafane, filme care te incită, te invită, te implică. Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe www.shortsup.ro. Trăiești aventura fără să te dai jos din hamac – dar asta nu e neapărat mai puțin periculos.

Adventure. Soft Adventure. Te ține?

Biletele la MARELE PICNIC 6 sunt disponibile pe Eventbook.ro și în librăriile Humanitas. În cazul în care vremea nu va permite desfășurarea evenimentului și proiecția filmelor în aer liber, Marele Picnic se va reprograma în luna august.

Marele Picnic este ediția de vară ShortsUP, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte cinematografice independente din România. Evenimentul și-a făcut o tradiție din a strânge, vară de vară, iubitori ai cinema-ului și ai artelor conexe filmului.

 Un eveniment găzduit de Domeniul Mogoșoaia

Adresa: Strada Valea Parcului 1, Mogoșoaia

Orar:  Vineri 26 iulie – 18.00 – 00.30/Sâmbătă 27 iulie -Duminică 28 iulie: 12.00 – 00.30

Bilete: rețeaua Eventbook

PRESALE – 20 iunie – 26 iulie: 1 zi – 35 lei, abonament 2 zile – 65 lei, abonament 3 zile – 80 lei

ON THE SPOT: 1 zi – 40 lei, abonament 2 zile – 80 lei, abonament 3 zile – 100 lei

Foto: Marele Picnic ShortsUP – facebook

 

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

Page 1 of 25612345...102030...Last »