Weekend la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekend-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic vă invită la finalul acestei săptămâni să vedeţi o parte dintre cele mai apreciate spectacole ale stagiunii 2020-2021.

Un articol de Petre Ivan|1 octombrie 2020

Astfel, vineri, de la ora 19.00, la sala Studio, din Centrul Vechi, de pe strada Gabroveni, nr. 57, se joacă spectacolul-cabaret noir „Mama” de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, în regia Nonei Ciobanu și muzica originală Electric Brother.

Spectacolul, de o energie copleșitoare și inteligent construit, îi are în distribuție pe îndrăgiții actori- Rareș Florin Stoica, Gabi Costin, Ana Bianca Popescu, Oana Pușcatu, Alina Perică, Marian Olteanu, Cezar Grumăzescu și Oana Albu.

”…un spectacol care te face să gândeşti, aşa cum se întâmplă cu un roman sau un film bun. Găseşti suficiente motive de emoţie, încât să fii dispus să primeşti temele la filosofie pentru acasă. Găseşti suficientă acţiune şi entertainment vizual, încât să preiei câteva gânduri despre existenţă. E un spectacol bogat şi plin de detalii, în care fiecare componentă spectaculară conţine o metaforă ce explică sensurile unui text foarte serios.” (Alina Epingeac, Revista Amfiteatru, nr.13)

Tot la sala Studio, se va juca duminică, de la ora 19.00, emoționantul one woman cu Simona MihăescuRegina Maria, inspirat de jurnalul de război al reginei Maria a României.

Simona Mihăescu în spectacolul „Regina Maria-jurnal de război”, regia Ștefan Lupu

La sala Atelier din Constantin Mille, nr. 16 sunt programate sâmbătă și duminică, tot de la ora 19.00,  două tragedii shakespeariene: Viata și Moartea lui Richard al II-lea, regia Radu Iacoban și Romeo și Julieta, regia Liliana Pană.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul teatrului www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Sala Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Pentru că suntem, în continuare, într-o situație complicată, pe care o vom putea depăși doar împreună, spectatorii vor fi rugați să respecte normele și cerințele impuse de autorități.

Foto cover: Sala Atelier a Teatrului Mic din București

11
/12
/13

În decembrie, reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

10
/12
/13

Poemele scrise de Toma Caragiu au fost publicate postum, în 1979, sub îngrijirea lui Ion Cocora. În acelaşi an apărea în revista „Teatrul” o prezentare a volumului care prilejuieşte „o emoţionantă reîntîlnire cu mereu regretatul Toma Caragiu”.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

09
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În februarie 1967, regizorul Sică Alexandrescu publica în revista „Teatrul” portretul lui Ion Iancovescu, actorul care „parcă se juca, nu juca”. Iancovescu a fost mentorul multor actori de succes (printre care şi Grigore Vasiliu Birlic) şi fondator al câtorva teatre bucureştene. Reproducem integral articolul apărut în revista „Teatrul”: Au trecut peste 50 de ani din […]