Zece apusuri de soare în Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/zece-apusuri-de-soare-in-herastrau/

Fotograful Vlad Eftenie „a vânat“ liniştea câtorva apusuri de soare, în parcul Herăstrău din Bucureşti.

Un articol de Ziarul Metropolis|21 iunie 2015

a10 a9 a8 a7 a6 ??????????????????????????????? a3 a2 a1

Scurtă biografie

Lector Dr. Arh. Vlad EFTENIE, lector în cadrul departamentului Sinteza de Proiectare al UAUIM, titular al cursului teoretic “Fotografia ca instrument de studiu şi cunoaștere în arhitectură”.

Autor al unor numeroase articole în reviste de specialitate având ca subiect arhitectura şi fotografia de arhitectură.
Autor/co-autor al unor numeroase expoziţii de fotografie urbană şi de arhitectură, atât în România (Bucureşti, Timişoara, Baia Mare, Negreşti-Oaş) cât şi în străinătate (Berlin, Lisabona, Toulouse, Padova, Dublin, Veneţia, Viena).

Reprezentant al României în cadrul EuroARTPhoto, expozitie cu participare internațională organizată de Ufficio Stampa sub patronajul Uniunii Europene, la Milano și Roma, 2014-2015.

Iniţiere şi susţinere a numeroase workshopuri şi ateliere de fotografie urbană/street/de arhitectură în Bucureşti, Cluj, Braşov, Botoşani, Constanţa.

Premiu în cadrul competiţiei internaţionale de fotografie urbană CBRE Urban Photographer of the Year, 2011.
Câştigător al secţiunii Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards, 2014.

Web: veftenie.daportfolio.com / veftenie.blogspot.ro

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formației Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinții internetului.

17
/07
/18

Organizat pe parcursul întregii luni iulie, în perioada 1-31, Festivalul Gion Matsuri este cel mai spectaculos eveniment organizat de templul Yasaka din vechiul oraș Kyoto. Festivalul culminează la 17 iulie cu o paradă impresionantă (Yamaboko-junko) de care alegorice “hoko” și „yama”.

03
/07
/18

Se împlinesc, astăzi, 135 de ani de la naşterea scriitorului Franz Kafka, unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX, prilej pentru un scurt popas (vizual) la Praga, unde turiștii pasionați de cultură pot admira o uriașă sculptură mișcătoare dedicată autorului nuvelei "Metamorfoza", realizată de celebrul artist David Černý.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

09
/06
/18

Arhiepiscopia Romano-Catolică București și Muzeul Național de Artă al României organizează în perioadă 13 iunie – 2 septembrie 2018 expoziția „Fericitul Vladimir GHIKA – In spiritu caritatis – DESENE”. Lucrările, prezentate în premieră în România, vor fi expuse în Sălile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 49-53, din capitală. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 12 iunie, ora 17.00.

06
/06
/18

creart și Formare Culturală organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 19:00, în offline și online, o dezbatere pe tema noilor tehnologii în creșterea și dinamizarea publicurilor culturale. Offline: Sala Teatrelli: theatre, music and more din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București. Online live și ulterior: Contul de Youtube Modernism.ro

31
/05
/18

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar si proaspăt absolventă de master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc la teatrul Unteatru, sub forma unei expoziții cu 19 ținute, colecția intitulându-se Jellyfish on Pluto.