Zilele Filmului Japonez, la Cinemateca Română
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-filmului-japonez-la-cinemateca-romana/

Producţiile nipone „Călătorie în trei”, „Brave Story”, „Soarele apune în districtul 64” şi „Roua cerului” vor fi proiectate la Zilele Filmului Japonez, în perioada 25 – 28 februarie, la Cinemateca Română, sala Jean Georgescu din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|21 februarie 2014

Producţiile nipone „Călătorie în trei”, „Brave Story”, „Soarele apune în districtul 64” şi „Roua cerului” vor fi proiectate la Zilele Filmului Japonez, în perioada 25 – 28 februarie, la Cinemateca Română, sala Jean Georgescu din Bucureşti.

În deschidere va fi proiectată creaţia lui Hideyuki Hirayama „Călătorie în trei”, în care evoluează şi Kanzaburo Nakamura, marele actor de teatru Kabuki pe care publicul român l-a aplaudat în urmă cu câţiva ani pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Zilele Filmului Japonez -

Actorul Kanzaburo Nakamura, decedat în decembrie 2012 – Zilele Filmului Japonez

De asemenea, iubitorii filmelor de animaţie vor avea ocazia să vizioneze „Brave Story”, realizat după povestirea de succes a lui Miyabe Miyuki.

Evenimentul cuprinde şi un film documentar recent premiat la mai multe festivaluri internaţionale – „Roua cerului” -, un omagiu adus venerabilei scriitoare şi specialiste în gastronomie Yoshiko Tatsumi.

În închiderea evenimentului va fi prezentată „Soarele apune în districtul 64”, o spumoasă comedie cu accente nostalgice despre Japonia anilor 1960.

Toate proiecţiile încep la ora 19.00 şi sunt subtitrate în limba engleză.

Foto cu Zilele Filmului Japonez – Cinemagia

12
/11
/13

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.