Ziua Copilului, sărbătorită cu mare fast la Teatrul de Animație Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-copilului-sarbatorita-cu-mare-fast-la-teatrul-de-animatie-tandarica/

Sub auspiciile sărbătoririi  primei zile de 1 Iunie Zi Liberă Naţională, Teatrul de Animaţie Țăndărică îi aşteaptă pe cei mici, dar şi pe cei mari, la spectacolul interactiv ,,Ridichea Uriaşă” de la orele 10:00 şi 12:00, la Sala Lahovari.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2017

În regia lui Paul Ionescu, va fi pus în scenă basmul  rusesc care  încântă prin acţiunea şi personajele sale:  ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele.

Cei aflați în căutarea unei piese inedite, sunt asteptati în Parcul Sebastian pentru a urmari o reprezentație pregătită de Compania de Teatru TransFORMAzioneAnimata, din Italia.

Un spectacol de Ciro Arancini și Claudia Riccardo, intitulat ,,Prea multe dorințe’’ este programat la ora 10:00 si este o poveste inspirată din desenul animat Pulcinella și peștele magic.

De la orele 17:00 și 18:00 Teatrul de Animație Țăndărică le-a mai pregătit micutilor inca două surprize. Prima, de la ora 17.00, despre lumea fascinată a păpușilor și a marionetelor, unde copii sunt învățați să le confecționeze singuri, dar să le și mânuiască în cadrul Atelierului de jocuri teatrale și construcție de marionete.

La ora 18:00, cei mici sunt așteptați la spectacolul de improvizație ,,Este acum ca niciodată’’, tot în Parcul Sebastian. O coproducție Hai Impro și Recul care pune la încercare creativitatea și spiritul jucăuș al copiilor.

Foto: Ziua Copilului,  Teatrul de Animație Țăndărică – facebook

08
/10
/14

În a doua săptămână eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival (ediţia a noua), WASP găzduiește patru performance-uri și un master class ce abordează teme și estetici diferite, îmbinând arta dansului cu cinematografia și arta conceptuală.

08
/10
/14

Miercuri, 8 octombrie 2014, de la ora 19.30, la Pleshoo Contemporary, un grup de tineri artiști ne reamintește de una dintre cele mai puternice valori pozitive ale artei, în expoziția colectivă Catharsis. Unic prin numărul mare al artiștilor implicați și prin diversitatea inerentă a mediilor și abordărilor, grupul readuce în fața publicului funcția primară a artei, recunoscută ca atare încă din Antichitatea greacă: cea de a exorciza trăirile sociale și individuale negative, purificându-le prin expresia artistică.

08
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Q.E.D.”, al doilea film al lui Andrei Gruzsniczki, este o apariţie insolită în cinematografia română, datorită raportării atipice la trecutul comunist. Temperarea tentaţiei regizorului-scenarist de a spune totul despre perioada reconstituită l-ar fi transformat însă dintr-un film bun într-unul remarcabil.

08
/10
/14

Opera fotografică a lui Dragoș Cristescu nu este exclusiv artistică, ea incluzând aproape toate domeniile tehnicii și însumând o experiență verificată de-a lungul și de-a latul formelor de expresie ale comunicării vizuale. Însă abordarea artistică a siluetei umane, și în special a nudului feminin în cele mai clasice accepțiuni ale frumuseții, este cea care distinge lucrările lui Cristescu, atât în ansamblul activității sale, cât și în cel al producției masei de fotografi contemporani.

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

07
/10
/14

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

07
/10
/14

Ochii săi mari, albaştri şi prezenţa agreabilă, debordând de feminitate în lumina reflectoarelor, sunt de neuitat. S-a născut pe 7 octombrie 1954, la Bacău, şi aţi văzut-o în numeroase roluri, alături de mari artişti ai scenei româneşti.

07
/10
/14

În perioada 29 septembrie - 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” - Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).