Ziua Mondială a Teatrului, la Teatrul de Artă București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-mondiala-a-teatrului-la-teatrul-de-arta-bucuresti/

Pe 27 martie, de la ora 12.30, spectacolul „Iepurele alb” (teatru de păpuşi) se va juca la Teatrul de Artă exclusiv pentru copii şi familii din Ucraina. Intrarea acestora este liberă, iar evenimentul este comunicat în limbile ucraineană şi engleză, pe grupurile de suport şi în centre de zi din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|22 martie 2022

Ne dorim ca de spectacolul „Iepurele alb” să afle cât mai multe familii cu copii, din Ucraina, pe care le așteptăm, cu toată bucuria, pentru a le oferi un mic moment de încântare, într-un limbaj al emoțiilor, universal. Numărul de locuri este limitat (75) iar rezervările prealabile sunt necesare. De aceea – și ne adresăm acum publicului nostru bucureștean – dacă cunoașteți Centre de zi, ori familii care găzduiesc familii din Ucraina, v-am fi recunoscători că le dați de veste. Dacă găzduiți familii din Ucraina care își doresc să vadă spectacolul, contactați-ne!”, este mesajul echipei teatrului.

DETALII ȘI REZERVĂRI

Limba română – tel. 0040.745.259.585, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro

Limba ucraineană – tel. 0040.751.889.274

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/688533482340625

În aceeași zi, de la ora 19.00, spectacolul „Oleanna” de David Mamet, cea mai recentă premieră a Teatrului de Artă București, se va juca în scopul strângerii de fonduri pentru refugiați. Toate încasările din vânzarea biletelor vor fi direcționate către Asociația ANAID ai cărei voluntari și traducători întâmpină zi și noapte, în autogările Obor și Filaret, refugiați ucraineni, în majoritate mame cu copii și persoane în vârstă, însoțiți adesea de animalele lor de companie. Le oferă mâncare, ceai cald, cafea, produse de strictă necesitate, cazare și informații despre transport.

BILETELE pentru reprezentația „Oleanna” se găsesc pe mySTAGE și Eventbook.

Le mulțumim din suflet echipelor artistice ale celor două spectacole, Ana Crăciun Lambru, Lavinia Pop Coman (Iepurele alb), Cristiana Luca, Lucian Pavel, Bogdan Budeș (Oleanna), pentru disponibilitate și generozitate, voluntarei noastre, Elena Scaleţchi, pentru traducere și pentru disponibilitatea de a prelua rezervări în limba ucraineană, doamnei Silvia Asandi și îngerilor de la Fundația Romanian Angel Appeal, pentru îndrumare și pentru rapida transmitere a informațiilor pe grupuri de suport și la Centrul de zi Ominis”, au mai transmis reprezentanții Teatrului de Artă.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

13
/05
/22

Într-o mobilizare fără precent, foarte multe muzee, entități culturale, dar și spații neconvenționale din România au pregătit pentru vizitatori peste 210 evenimente, expoziții și activări pe 14 mai, la Noapea Muzeelor.

12
/05
/22

Pe 15 mai, de la ora 19:00, la Teatru³, va avea loc premiera spectacolului „Oameni singuratici”, un proiect al Teatrului Național Iași, realizat în coproducție cu FaPt - Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iași / Deutsches Kulturzentrum Iași; o adaptare după piesa omonimă a lui Gerhart Hauptmann (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), tradusă de Paul B. Marian, montată pe scena ieșeană de Florin Caracala.

12
/05
/22

Un nou concept de eveniment cultural, dedicat în premieră absolută segmentului de vârstă 0 - 3 ani, a epuizat deja biletele pentru prima serie de 4 spectacole, pusă în vânzare de organizatorul Opera Comică pentru Copii. “Bubu și Anotimpurile” este un concept creativ semnat Andreea Soare și Irina Furdui și constituie primul spectacol senzorial și muzical adresat bebelușilor. Reprezentații suplimentare au fost deja programate pentru 27, 28 mai și 4, 5 iunie.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

Compania de dans Jean-Claude Gallotta vine pentru prima dată în România, la cea de-a XXII-a ediție a Întâlnirilor JTI. „My Ladies Rock”, în coregrafia lui Jean-Claude Gallotta va fi prezentat în premieră pentru publicul român la București, pe 30 iunie, ora 20:00, la Teatrul Național București, sala Ion Caramitru. Spectacolul va fi prezentat și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), pe 2 iulie, ora 17:00 și pe 3 iulie, ora 19:00 la sala Eugenio Barba din Sibiu.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.