Ziua Naţională a Germaniei va fi sărbătorită la Studioul Experimental de Operă şi Balet
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-nationala-a-germaniei-va-fi-sarbatorita-la-studioul-experimental-de-opera-si-balet/

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

Un articol de |27 septembrie 2012

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB).

În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări din creaţia unor reputaţi compozitori germani precum Carl Maria von Weber, Robert Schumann, Richard Wagner, Johannes Brahms, Richard Strauss.

Contribuţia compozitorilor germani în istoria muzicii, în special în ceea ce priveşte creaţia de operă şi lied, va fi punctată de regizoarea Anda Tabacaru, care va prezenta evenimentul.

Soprana Edith Borsos este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a urmat cursuri de măiestrie cu nume celebre ale teatrului liric precum soprana Mariana Nicolesco şi basul Ionel Pantea.

Este solistă a Operei Naţionale Bucureşti şi colaborează cu instituţii de prestigiu ca Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera din Budapesta, Teatrul Csokonay din Debrecen. A susţinut concerte şi recitaluri în România şi Ungaria, fiind apreciată în roluri de primă mărime.

Anda Pop este solistă a Operei Braşov şi a colaborat, de-a lungul carierei, cu Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră din Capitală, Orchestra Naţională Radio, Opera din Budapesta, cu filarmonici din ţară şi străinătate.

A efectuat mai multe turnee în străinătate şi a colaborat cu soliştii Teatrului San Carlo din Napoli la proiectul „Le Donne di Puccini”, în perioada 2007-2008. De 15 ani, colaborează cu pianista Verona Maier, împreună susţinând numeroase turnee în ţară şi străinătate.

Doctorandă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Andreea Iftimescu este absolventă a aceleiaşi prestigioase instituţii, unde a studiat cu prof.univ.dr. Maria Slătinaru Nistor şi prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu.

Pianista Verona Maier a desfăşurat o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară, cât şi în străinătate.

A participat la numeroase festivaluri internaţionale. În 2004, Verona Maier a fost distinsă cu medalia „Meritul cultural” – Clasa I de către Preşedinţia României.

 

Sursa: Agerpres

30
/05
/17

într-o zi de 30 mai se stingea din viaţă scriitorul și filozoful Iluminismului francez, Voltaire - spiritul cel mai înalt al epocii sale, pe doctrina căruia s-a fundamentat Revoluția din 1789.

29
/05
/17

INTERVIU „Secondo Me” a fost prezentat în 2016 la Locarno. În iunie, documentarul, care are în centru doi garderobieri (de la Viena şi Milano) şi o garderobieră (de la Odessa), va putea fi văzut la TIFF. Regizorul Pavel Cuzuioc, născut în Republica Moldova şi stabilit în Austria, vorbeşte despre film şi despre cum a ajuns cineast.

29
/05
/17

Radio România organizează o conferinţă de presă la Marshall Garden Hotel, în data de 29 mai, ora 12, cu ocazia deschiderii celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică. Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României.

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.

29
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În secolul al XVII-lea lumea celor învățați nu era prea numeroasă. Cu atât mai mult ieșea în evidență câte un personaj poliglot, diplomat, cu știința relațiilor sociale. Așa a fost cazul spătarului Nicolae Milescu (1636-1708). Cu studii la Academia întemeiată de domnitorul Vasile Lupu, apoi la Constantinopol și poate la Padova, el dobândește o cultură solidă în sfera istoriei, teologiei, filosofiei, însușindu-și în același timp limbile greacă, slavonă, turcă, arabă.

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.