Ziua Națională a Lecturii sărbătorită în filialele BMB
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-nationala-a-lecturii-sarbatorita-in-filialele-bmb/

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, sărbătoreşte Ziua Naţională a Lecturii printr-o serie de activităţi online si offline.
Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susţine un atelier de lectură pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2022

La filiala Ion Creangă va avea loc o „vânătoare” de cărți, o activitate interactivă, în care copiii pot descoperi cărți pe baza unor indicii ascunse în toată filiala. De la ora 09:00, filiala Liviu Rebreanu a pregătit pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 190 lectura unor povești şi susţinerea unor activităţi distractive cu personaje cunoscute şi îndrăgite de copii. Filiala Dimitrie Cantemir vă dă întâlnire cu actrița Adriana Moca de la orele 13:00.

Colegii de la filiala Dimitrie Bolintineanu vă vor dezvălui momente interesante din copilăria și viața scriitorilor români. În cadrul filialei Cezar Petrescu va avea loc atelierul intitulat „Promovarea și încurajarea lecturii”

Scriitorul Iuliu Ungureanu vă așteaptă de la orele 14:00 la un atelier de lectură în cadrul filialei Ioan Slavici.

Sărbătoarea este marcată și în filialele Petre Ispirescu, Marin Preda, Alexandru Macedonski, Otilia Cazimir, Lucian Blaga, Costache Negruzzi, B.P. Hasdeu, Emil Gârleanu, Nichita Stănescu și Nicolae Bălcescu tot prin ateliere de lectură. La filiala Nicolae Labiș, copiii sunt invitați ai clubului de lectură.

Elevii Colegiului Tehnic Gheorghe Airinei vor participa la o lectură organizată de către filiala Ienăchiță Văcărescu.

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.

13
/04
/22

Nominalizat la prestigiosul Man Booker Prize, „Lumea în flăcări” de  Siri Hustvedt, recent apărut la Editura Polirom, este un roman magistral pe tema percepţiei, prejudecăţilor, dorinţei şi luptei unei femei pentru afirmarea în conştiinţa publică.

11
/04
/22

Editura Polirom anunță apariția unui titlu-eveniment în cadrul prestigioasei sale colecții de traduceri din literatura universală, „Biblioteca Polirom”: „Poemele posibile. Antologie (1966-1975)” de José Saramago, traducere din limba portugheză și note de Simina Popa, volum publicat cu prilejul centenarului nașterii marelui scriitor portughez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură (1998).