Ziua Porților Deschise, la Fundația Calea Victoriei. Nu rata lansarea oficială a Școlilor de Vară 2018!
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-portilor-deschise-la-fundatia-calea-victoriei-nu-rata-lansarea-oficiala-a-scolilor-de-vara-2018/

Am făcut planurile de vacanţă pentru vara lui 2018 şi te invităm şi pe tine să ne fii alături în aventurile culturale şi artistice pe care le-am pregătit.

Un articol de Liliana Matei|24 mai 2018

Pentru că noi iubim Bucureștiul, iar aglomerația de pe autostradă nu ne atrage, destinația noastră de vacanță este fix în centrul orașului – C.A. Rosetti 47 – cu Școli de Vară fresh și subiecte care te inspiră și îți stimulează imaginația.

Ca în fiecare an, în lunile iunie-august cursurile marca #FCV se transformă în Școli de Vară – ateliere cu întâlniri zilnice care se întind pe maxim o săptămână. Un fel de pilule efervescente de artă, cultură, voie bună și socializare ;).

Și ca să marcăm acest moment printr-o sărbătoare, pe 9 iunie te invităm la Ziua Porților Deschise! O sărbătoare în care îți oferim de la ora 11:00 dimineața până la ora 16:00 după-amiaza demouri GRATUITE de câte o oră cu cei mai iubiți lectori ai Fundației, care te vor fermeca și pe parcursul verii.

Poți alege povești despre stele la demo-ul de Astronomie sau povești despre București la demo-ul susținut de Anita Sterea; afli câteva detalii despre stilul tău personal la demo-ul de Stil Vestimentar sau îți încerci condeiul la demo-ul de Scriere Creativă. Mai avem pentru tine, pe alese: demo de Public Speaking, demo de Networking, demo de Design și multe altele.

PROGRAMUL COMPLET pentru Ziua Porților Deschise

11.00 – 12.00

Adrian Șonka – Harta cerului: Expediție virtuală printre stele și constelații

Iulia Ivanov – Cum ne stăpânim emoțiile? Trucuri de Public Speaking

Monica Neațu – Pictură și erotism: Simboluri ascunse în 3 tablouri celebre

Alice Teodorescu – Exerciții de scriere creativă

Alin Comșa – Literatura și dezvoltarea personală: Garcia Marquez

13.00 – 14.00

Dragoș Famazon – Veneția: 7 lucruri pe care să nu le ratezi în excursie

Valentina Bălașa Ario – Ce stil vestimentar ți se potrivește?

Alice Cornea – Networking – Esențialul despre tine în 3 minute

Raluca Mocanu – Design interior: idei de vară pentru casa ta

15.00 – 16.00

Cristian Vechiu – Amulete și talismane: simboluri și obiecte care ne protejează

Eduard Bucescu – Strategii de relaxare și practică mindfulness

Anita Sterea – Povești, case, amintiri: plimbare pe str. C. A. Rosetti

Karina Nagy – Jocuri de improvizație

Violeta Dincă – Relații de iubire: Între frica de dependență și cea de abandon

Mario Barangea – Incursiune în filozofia romantismului

Ca să participi, înscrie-te pe [email protected], menționând activitatea la care vrei să vii.

Fiecare participant va primi un Voucher de 50 de lei pe care il poate folosi ca avans pentru o Școală de Vară din 2018.*

Și pentru că vacanțele trebuie planificate, indiferent unde alegi să le petreci, aici poți consulta Programul Școlilor de Vară din 2018.

*Voucherele sunt valabile doar pentru Școlile de Vară 2018, nu se cumulează între ele sau cu alte oferte și promoții.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.