Școli de vară relaxante, în iulie, la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/scoli-de-vara-relaxante-in-iulie-la-fundatia-calea-victoriei/

În iulie, Fundaţia Calea Victoriei propune publicului şcoli de vară pe teme diverse: dezvoltare personală, fotografie, psihologie, gândire critică, artă, filosofie, scriere creativă, arhitectură şi stil. Se întâmplă la sediul din Bulevardul Dacia 78 (Casa Cihoschi) şi online.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2023

Introducere în caligrafie, Fotografie, Public speaking de succes și Introducere în gândirea critică sunt numai câteva dintre cursurile pe care le regăsim la Fundația Calea Victoriei în această lună. 

Întregul program al cursurilor, al evenimentelor și al școlilor de vară din luna iulie, de la Fundația Calea Victoriei, este pe site sau pe pagina de Facebook.

Programul lunii iulie, la Fundația Calea Victoriei:

Filosofia arhitecturii – Mediul construit ca imago mundi (3-5 iulie), cu Augustin Ioan – ONLINE

Şcoală de vară: Introducere în caligrafie (3-6 iulie), cu Delia Zahareanu

Şcoală de vară de fotografie pentru începători (3-7 iulie), cu Mirela Bichigeanu

Şcoală de vară: Introducere în şamanism (3-7 iulie), cu Andreea Ionescu – ONLINE

Public speaking de succes (10-13 iulie), cu Alin Comșa

Copilul interior: depăşirea traumelor, vulnerabilităţilor şi a tiparelor relaţionale (10-13 iulie), cu Sorin Lucaci – ONLINE

Introducere în gândirea critică (10-14 iulie), cu Dumitru Borțun – ONLINE

Cinci mari cărţi ale filosofiei – partea I: anticii (10-14 iulie), cu Mario Barangea

Arta Renaşterii italiene: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo (17-19 iulie), cu Cosmin Ungureanu – ONLINE

Şcoală de vară: Puterea arhetipurilor (17-19 iulie), cu Alina Costache

Atelier de scriere creativă în cheia celor cinci simţuri (17-21 iulie), cu Andra Samson

Trei lumi păgâne: cum au modelat lumea GRECII, ROMANII şi ETRUSCII (24-26 iulie), cu Arina Gheorghiță

How to be a Lady – Exerciţii de feminitate (24-26 iulie), cu Valentina Bălașa Ario

Neoplatonismul – ultima „şcoală” filozofică a Antichităţii (24-27 iulie), cu Cristian Vechiu – ONLINE

Şcoală de vară: De la Art Nouveau, la Art Deco. Artă, modă şi societate (24-27 iulie), cu Monica Neațu – ONLINE

Şcoală de vară de pictură botanică (27-28 iulie), cu Irina Neacșu

Johannes Vermeer şi „Şcoala de la Delft” (31 iulie – 2 august), cu Cosmin Ungureanu – ONLINE

Şcoală de vară: introducere în Feng Shui modern (31 iulie – 3 august), cu Diana Broșiu

Atelier de comunicare non-conflictuală (31 iulie-4 august), cu Bruno Demaille

Puterea Psalmilor lui David (31 iulie-4 august), cu Victor-Lucian Georgescu – ONLINE

 

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.