22 de artişti români şi-au pus amprenta, la Red Bull Curates, pe operele de artă funcţionale expuse astăzi în Centrul Vechi
https://www.ziarulmetropolis.ro/22-de-artisti-romani-si-au-pus-amprenta-la-red-bull-curates-pe-operele-de-arta-functionale-expuse-astazi-in-centrul-vechi/

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|18 mai 2013

Cei mai buni artişti în ascensiune sau deja consacraţi din România şi-au pus amprenta unui stil unic pe frigiderele Red Bull, acestea urmând a fi expuse astăzi în Centrul Vechi din capitală.

După Statele Unite ale Americii, Japonia, Austria şi multe alte ţări, Red Bull Curates: Canvas Cooler Project a ajuns şi în România, aducând împreună artişti contemporani şi urbani pentru a crea opere de artă funcţionale.

Să foloseşti un frigider pe post de operă de artă este ceva neobişnuit. Mai mult, dacă acestea au fost pictate de cei mai buni artişti din ţară, atunci cu siguranţă ar trebui să te numeri printre cei care vin să vadă artă adevarată pe un suport neconvenţional.

Obiecte casnice la rang de artă

Red Bull Curates: Canvas Cooler Project este un proiect internaţional, care combină arta contemporană cu un obiect pe care îl folosim zi de zi – frigiderul. 22 de artişti români au fost selectaţi să dea personalitate câte unui frigider.

Aceştia sunt: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Andrei Argaetic, Noper, Victor Fota, Mădălin Andronic, Lea Rasovszky, Ghica Popa, Virgil Scripcariu, Kitra/Eldercut, Misha Diaconu, Dragoş Burlacu, Claudiu Ciobanu, Marilena Botez, Vlad Berte, Andrei Berindan, Laurian Popa, Diana Serghiuta, Radu Belcin, Alexandru Bunescu, Alexandru Ciubotariu şi Luciana Maria Mitrică.

Artă tradițională-motiv plastic

Fiecare artist a reprezentat diferite stiluri şi tehnici – de la picturi inspirate din arta tradiţională românească, până la grafică sau imagini futuriste. Fiecare artist a primit câte un frigider alb şi l-a pictat din perspectiva sa, folosind propriul stil şi transformându-l în adevărate opere de artă.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.redbull.ro/curates sau pe Facebook.

Foto credit: Red Bull Curates, Jose Lim

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).