Andrei Plesu, „Parabolele lui Iisus“ – o carte premiată pentru design
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-plesu-parabolele-lui-iisus-o-carte-premiata-pentru-design/

Volumul lui Andrei Plesu ,,Parabolele lui Iisus’’ a fost premiat la Concursul naţional de design de carte ,,Cele mai frumoase cărţi din România”.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Volumul lui Andrei Plesu, ,,Parabolele lui Iisus’’, a fost premiat  la Concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”.

Luni seară, la UNA Galeria din Bucureşti, volumul ,,Munka”, de Rosta Jozsef, a obţinut premiul I, în timp ce ,,Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, a primit premiul al II-lea.

Premiile concursului naţional de design de carte ,,Cele mai frumoase cărţi din România” au fost decernate în cadrul vernisajului expoziţiei ,,Cele mai frumoase cărţi”, care reuneşte cele 39 de volume româneşti finaliste la ediţia din 2013 şi o selecţie de cărţi frumoase franceze realizate de editura Actes Sud.

Astfel, premiul I a fost câştigat de volumul ,,Munka”, de Rosta Jozsef – design/ grafică: Timotei Nădăşan -, în timp ce premiul al II-lea a fost acordat volumului ,,Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste” (ediţie de lux), de Andrei Plesu – design/ grafică: Mihai Coşuleţu -, şi volumului „A homalyban maradas osztone (Instinctul de a rămâne în umbră)”, de Hajdu Farkas-Zoltan – design/ grafică: Kristina Hajdu (Concepţie grafică – ro), Zsolt Vidak (copertă, ilustraţii – hu).

O serie de premii, printre care şi cel al lui Andrei Plesu

Premiul al treilea a fost câştigat de volumul ,,Oraşul posibil: In(ter)venţii în spaţiul urban postcomunist”, de Ina Stoian şi Daniela Calciu – design/ grafică: Alice Stoicescu (concept grafic, design, prepress), Lucian Sandu Milea (ilustraţii).

De asemenea, premiul pentru cea mai bună ilustraţie a fost câştigat de volumul ,,Jurnalul unui voluntar”, de Elena Avramescu şi Margareta Udrescu – design/ grafică: Margareta Udrescu (ilustraţii), Alexandru Branişte (design).

Citiţi şi: Ce-au vrut să spună Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu şi Emil Brumaru

Premiul pentru carte bibliofilă i-a revenit volumului ,,Bumbata” (ediţie limitata), de Cosmin Bumbuţ – design/ grafică: Cosmin Bumbuţ.

La categoria ,,cea mai frumoasă carte pentru copii” au fost premiate volumele ,,Călătorie printre ierburi şi lumină”, de Iulia Iordan – design/ grafică: Cristiana Radu -, şi ,,Blanka Birodalma”, de Balazs Imre Jozsef – design/ grafică: Agnes Keszeg (ilustraţii), Suto Ferenc (design).

Andrei Plesu parabolele lui Iisus

Volumul premiat la  Expoziţia ,,Cele mai frumoase cărţi”

Expoziţia ,,Cele mai frumoase cărţi” este organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), şi este deschisă publicului în perioada 4 – 8 noiembrie.

Evenimentul face parte din proiectul cultural ,,Cele mai frumoase cărţi din Romania”, aflat la ediţia a II-a, în cadrul căruia a avut loc un masterclass dedicat profesioniştilor din domeniul editorial, cât şi o serie de expoziţii de carte.

Info:

Cărţile finaliste în ediţia 2013 au fost expuse deja la Târgul de Carte de la Frankfurt, în pavilionul României, în perioada 9 – 13 octombrie, având parte şi de un vernisaj special la care au participat membri ai Federaţiei Editorilor din Europa. O parte dintre cărţile finaliste au fost prezentate publicului ieşean la Bookfest Iaşi.

Toate cele 39 de cărţi selectate vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte ,,Best Book Design from All Over the World”.

Foto credit: Radu Sandovici / vertizontal.ro, foto cu Andrei Plesu

03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

29
/01
/19

După ce a cucerit lumea cu „Citind Lolita în Teheran”, scriitoarea Azar Nafisi a revenit cu „Lucruri nespuse” - o colecție de amintiri care își poartă cititorul în mijlocul evenimentelor din Iranul ultimului secol.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

27
/01
/19

Și pentru că 27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vă propunem spre lectură „Omul în căutarea sensului vieții” (Editura Vellant), cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre.

25
/01
/19

METROPOLIS SPECIAL. Pe 25 ianuarie 1882 se năștea, la Londra, Virginia Woolf. 137 de ani mai târziu, vă invităm să ne-o amintim răsfoindu-i jurnalul.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.