Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte 3D
https://www.ziarulmetropolis.ro/artistul-britanic-tom-burtonwood-a-realizat-o-carte-3d/

Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte în format 3D, acest prototip primind denumirea „Orihon (Accordion Book)/ Orihon (Cartea acordeon)“.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte în format 3D, acest prototip primind denumirea „Orihon (Accordion Book)/ Orihon (Cartea acordeon)“. Tehnica 3D este folosită pentru a crea tot felul de obiecte, iar acum artistul Tom Burtonwood a creat şi a făcut publice planurile sale pentru o carte în acest format.

„Mă gândeam de o vreme că ar fi drăguţ să realizez o carte cu texturi şi elemente în relief“, spune Tom Burtonwood. Impulsul pentru realizarea acestei cărţi i-a fost dat de un concurs de depunere de proiecte lansat de Center for Book and Paper din Chicago la Columbia College.

Cărţile înscrise în competiţie trebuie să respecte două condiţii: „imprimare la cerere” şi „elemente fotografice”. Artistul a precizat că, pentru moment, stilul de prezentare a cărţii în stilul acordeon este „cel mai realist”. „Însă mi-ar plăcea să realizez o carte legată în formatul tradiţional, dar care să fie imprimată 3D“.

Cartea, intitulată „Orihon (Accordion Book)”, constă într-o serie de tăbliţe pe care sunt imprimate litere şi imagini în format 3D, notează Mediafax.

Pe una dintre „pagini”, artistul explică cu litere 3D cum a creat această carte.

Foto credit: http://tomburtonwood.com/

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.