Romanul de debut “Xanax”, de Liviu Iancu, epuizat în prima săptămână de la lansare
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-de-debut-xanax-de-liviu-iancu-epuizat-in-prima-saptamana-de-la-lansare/

Romanul Xanax, scris de jurnalistul Liviu Iancu şi publicat la Editura Trei, s-a epuizat în prima săptămână de la lansare. Primul tiraj al cărţii a dispărut de pe piaţă încă din perioada de precomandă, transformând Xanax–ul lui Liviu Iancu într-unul dintre evenimentele acestui sezon editorial.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2019

Editura Trei a lansat un al doilea tiraj al cărţii, care poate fi cumpărată de pe site-ul edituratrei.ro şi din librăriile din întreaga ţară.

„Din când în când, suntem plăcut surprinşi de câte un titlu autohton cu un asemenea succes, o carte care se epuizează în câteva zile. Este o dovadă a faptului că un autor român bine ales se poate impune pe piaţă la fel ca un bestseller internaţional” – Magdalena Mărculescu, director editorial al Grupului Editorial Trei.

Oameni simpli, miniştri, prostituate, afacerişti, medici celebri, cântăreţi, jurnalişti cunoscuţi şi actori, toţi sunt personaje în volumul scris de Liviu Iancu.

Volumul „Xanax” propune eroi care îşi expun cu curaj ori involuntar imperfecţiunile, şi le înţeleg şi acceptă sau refuză să vadă realitatea, autorul navigând cu umor prin acest univers plin de personaje bizare, aproape suprarealiste. Iancu relatează trăirile, conflictele, emoţiile şi tensiunile cu care se confruntă personajele sale, atât în raport cu ele însele cât şi cu restul lumii.

„Xanax e un roman brutal scris cu tandreţe, construit din sute de întâmplări adevărate, amuzante şi triste în acelaşi timp, pentru care eu şi personajele mele am plătit, cu toţii, de fiecare dată un preţ, mai mic sau mai mare”, l-a caracterizat Liviu Iancu. „Am scris «Xanax» ca un antidot împotriva depresiei şi a plictiselii”, a mai declarat autorul, care mărturiseşte că pentru personajele cărţii s-a inspirat din perioada anilor de după ’89.

Liviu Iancu, cunoscut jurnalist de turism, a început să lucreze în presă în anul 2000. A lucrat la agenţii de presă, ziare şi reviste cu specific economic. În prezent, scrie pentru Profit.ro, unde a publicat o serie de editoriale apreciate de cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc şi în „Xanax”.

Foto: Xanax – facebook

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

09
/10
/20

Curtea Veche Publishing a lansat volumul „Splendidul mistreț” de Péter Demény. Un poem în proză învăluit într-o atmosferă de basm, o lectură inedită într-un format de buzunar, potrivit pentru orice iubitor de literatură.

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

Pagina 1 din 10712345...102030...Ultima »