Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-de-actorie-cu-mihaela-mihut/

ACTORS AT WORK, Atelierul de Actorie condus de MIHAELA MIHUT aduce în România Metoda lui Lee Strasberg.

Un articol de Petre Ivan|18 aprilie 2014

Înfiinţat în anul 1947, Actors Studio este cunoscut pentru Method Acting, o abordare a muncii actorului iniţiate şi dezvoltată de către Group Theatre, bazată pe inovaţiile lui Constantin Stanislavski.

Actors Studio a ajutat de-a lungul deceniilor la împlinirea artistică a unor actori de prestigiu precum: Marlon Brando, Steve McQueen, Robert de Niro, Al Pacino, Jon Voigt, Geraldine Page, Sean Penn, Harvey Keitel, Ellen Burstyn, Marilyn Monroe sau Robin Williams.

Mihaela Mihut

Mihaela Mihuţ a fost admisă ca membră permanentă (lifetime member) la Actors Studio în anul 1999. În acest răstimp, Mihaela a lucrat în sesiunile săptămânale ale Studioului alături de alţi membri, la numeroase proiecte teatrale, iar in paralel Mihaela predă cursuri de actorie la School of Visual Arts (SVA), una din cele mai prestigioase şcoli de profil din New York.

Despre Metoda lui Lee Strasberg

Metoda este o cale de a lua
legatură cu sinele tău, dar te şi învaţă şi te
îndrumă, prin diverse exerciţii, cum ar fi
relaxarea, concentrarea, simţul memoriei,
memoria afectivă, momentul intim (privat),
exerciţiul animal, magicul „dacă“, prin obiecte,
substituţii, mărturisire, circumstanţe existente,
analiză pe text, nu să fii indulgent cu sinele ci
mai degrabă să încerci căi diferite de a depăşi
obstacolele şi a le folosi pentru a crea
necesitatea atingerii unui scop… şi de a reuşi.

Tehnica Metodei reflectă şi îndrumă acest
proces, dând naştere unor replici reale,
surprinzătoare, ale dinamicii comportamentului
uman.

INFO Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ

Program – durata 4 zile / 12 – 15 Mai, 2014 – între orele: 16:00 – 22:00 (grup de seară)

150 euro/participant, maximum 25 participanti

19 – 22 Mai, 2014 – intre orele: 10:00 – 16:00 (grup de dimineata)

150 euro/participant, maximum 25 participanti

Clase private si semi-private (3-5 particpianti) disponibile la cerere.

Pentru inscriere contactati: 0725-16 42 13 (Ioan Serban) saue-mail: [email protected] / Adresa: Str.Popa Nan, 82, etaj 1

Foto cu Atelier de Actorie – Atelier de Actorie cu Mihaela Mihuţ

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.