BiblioCity – manifestări culturale de amploare în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bibliocity-manifestari-culturale-de-amploare-in-bucuresti/

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|20 septembrie 2013

BiblioCity a dat startul manifestărilor culturale în București. Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean“ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în Teatrul „Ion Creangă“).  Într-un autobuz RATB.  Cultura pentru toți a încăput într-un autobuz, iar la sfârșit cei prezenți s-au putut delecta cu o piesă de teatru reușită.

Este ora 13.10, iar autobuzul este pe jumătate plin. Doi jurnaliști își montează camerele de filmat, şoferul deschide şi închide uşile autobuzului, iar curioșii încep să se adune în jurul maşinii. Ora 13.20: autobuzul aproape s-a umplut: „ce se petrece?’’ întreabă un participant;  „Conferință de presă. De lansare“, răspunde altcineva. Ora 13.30: a început conferința.

Pe 22 septembrie, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității va avea loc ziua Turismului Cultural Bucureștean. Sau Bucureștiul văzut cu alți ochi – tururi gratis, cu ghizi informați. Excursii prin București, un Bibliocity, pe care credem că îl cunoaștem, dar despre care, se pare, mai avem câteva lucruri de aflat.

BiblioCity – excursii gratuite şi tururi ghidate

Excursiile gratuite vor avea loc după un program prestabilit.

Traseul nr. 1:  TUR PIETONAL ÎN ATELIERELE ARTIŞTILOR DIN BUCUREŞTI. Plecarea, la ora 10.30 din Pasajul Universității.

Traseul nr. 2: DESCOPERĂ ZONA IOANID. Plecarea, la ora 11.00 din fața Librăriei Cărturești-Magheru.

Traseul nr. 3: PLIMBARE PRIN CARTIERUL EVREIESC. Plecarea, la ora 11.00, din fața Templului Coral.

Traseul nr. 4: BUCUREŞTI: DE LA ÎNCEPUTURI PÂNĂ ÎN PREZENT. Plecarea, la ora 11.00 și la ora 17.00 din zona Unirii (la ceasul de la Fântână).

Traseul nr. 5: RELIGIE ŞI COMUNISM. Plecarea, la ora 13.00 de la intrarea magazinului H&M (clădirea Unirea Shopping Center).

BiblioCity

Conferința de presă pentru lansarea evenimentului „Ziua turismului Cultural Bucureștean’’ a avut loc în Piața Amzei (la intrarea în teatrul Ion Creangă).

Traseul nr. 6: PE URMELE ARHITECTULUI NICOLAE CERCHEZ. Plecarea, la ora 16.00 din fața gurii de metrou spre Teatrul Național.

Traseul nr. 7: CALEA VICTORIEI – ISTORIC ŞI MODERNITATE. Plecarea, la ora 17.00 din părculețul aflat în fața blocului turn (Piața Națiunilor Unite).

Citiţi şi: BiblioCity – Biblioteca Metropolitană Bucureşti lansează „Ziua Turismului Bucureştean”

Aflat sub motto-ul „Zece zile, Zeci de locații, Zeci de evenimente inspirate din cărți!“ evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Café, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.

BiblioCity 2

Nicolae Iliescu a fost prezent la conferința de presă ca reprezentant al Bibliotecii Metropolitane București.

Timp de 10 zile, prin intermediul BiblioCity, Biblioteca Metropolitană Bucureşti oferă publicului un maraton de manifestări diverse, show-uri culturale atractive, lansări de carte, reprezentații teatrale, lecturi publice, proiecții de filme, expoziții, simpozioane, ateliere creative, acțiuni de tip Street Art care vor avea ca punct de plecare minunata lume a cărţilor.

Pentru programul complet vizitaţi www.bibliocity.ro

 

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

13
/11
/18

O jumătate de plic, gol, conținea o adresă. Primisem foaia de la fratele meu, care aflase adresa de la un coleg de muncă, din București, cu rude în Transilvania. Așa funcționau lucrurile, când funcționau. M-am dus la Poșta din orașul în care făceam liceul, Găești, am cumpărat un plic și timbre, iar seara am scris o mică scrisoare.

13
/11
/18

Lavinia Bălulescu tocmai a publicat două cărți. Una de poezie (scrisă împreună cu tatăl său, distinsul domn Constantin Bălulescu), „Zmeii sunt de treabă”, la editura Paralela 45. Și una de proză – „Terasa Fericirii” (editura Polirom). Iată ce ne propune spre lectură!

13
/11
/18

Grupul Editorial ALL va fi prezent, în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, la ediția cu numărul 25 a Târgului Internațional Gaudeamus Carte de învățătură. Vizitatorii sunt așteptați în standul ALL cu reduceri de până la 85%, noutăți editoriale pentru toate categoriile de cititori, surprize și cadouri dulci pentru cei mici.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

08
/11
/18

Editura Gama le propune cititorilor prezenți la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii și jocului: alegerea unei zile în care suntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediția din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, și o tombolă.

07
/11
/18

”Sunt cu doi ani mai mare decât țara mea și mă doare să văd că țara mea suferă. Dar îmi pun speranța în cei care vin după mine. În copii! Speranța că vor trăi demn și se vor putea bucura de roadele strădaniei lor ca adulți. La Centenarul ei, România nu arată bine – este mai dezbinată, mai fragilă, mai șubredă ca oricând. Și dincoace și dincolo de Prut!” - Mihai Șora, la împlinirea vârstei de 102 ani...

29
/10
/18

Editura Humanitas vă invită marți, 30 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Ioanei Pârvulescu Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor. Desenele prezentate in volum sunt semnate de Mihail Coșulețu.