Cannes 2014 se vede în direct la TV5MONDE
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2014-se-vede-in-direct-la-tv5monde/

Cu ocazia celei de 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Anul acesta, TV5MONDE – canalul filmului francofon – susține trei lungmetraje: Timbuktu, în regia lui Abderrahmane Sissako, selecționat în Competiția Oficială la Cannes 2014, Hope, regizat de Boris Lojkine, în cadrul Semaine de la Critique, și P’tit Quinquin, al lui Bruno Dumont, care va rula în Quinzaine des Réalisateurs.

Serile vor fi rezervate filmelor de festival, din anii ’60 până acum, realizate de regizori și actori de referință, de la Jean-Luc Godard și Marcel Camus, la Isabelle Huppert sau Vincent Martinez. Totodată, în fiecare zi, TV5MONDE va intervieva pe covorul roșu artiștii prezenți pe Croazetă.

L’INVITÉ / Invitatul

cannes 2014L’Invité / Invitatul se mută pe Croazetă. În fiecare zi, de la 00.45, Patrick Simonin are ca invitați personalități din industria cinematografică, cu precădere artiști francofoni, care sunt în centrul evenimentelor festivalului. Interviurile vor fi, ca întotdeauna, foarte personale, departe de formal.

Printre invitații de anul acesta: regizorul Abderrahmane Sissako, din Mauritania, regizorul Xavier Dolan, din Quebec, și frații Luc și Jean-Pierre Dardenne, din Belgia, de două ori câștigători ai Palme d’or-ului, precum și Președinta Juriului, Jury Jane Campion.

În fiecare zi, din 14 în 25 mai, de la 00.45.

64’ : le monde en français

Pe parcursul celor 15 zile de festival, echipele redacției TV5MONDE vor realiza reportaje și interviuri ce vor putea fi urmărite continuu în cadrul Jurnalului TV5MONDE, al emisiunii 64’ : le monde en français, precum și pe tv5.org.

În fiecare seară, de la ora 19.00.

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

Foto: Cannes 2014 – wikipedia şi Jeremie Nassif

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.