Ce scria Woody Allen în CV, la 30 de ani: „Pasiunile mele: să nu beau şi să evit să fac sex“
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-scria-woody-allen-in-cv-la-30-de-ani-pasiunile-mele-sa-nu-beau-si-sa-evit-sa-fac-sex/

Un Curriculum Vitae (CV) insolit al cineastului american Woody Allen, redactat în 1965, a fost descoperit recent în Statele Unite şi a fost prezentat online.

Un articol de Corina Vladov|19 august 2013

Un Curriculum Vitae (CV) insolit al cineastului american Woody Allen, redactat în 1965, a fost descoperit recent în Statele Unite şi a fost prezentat online.

Descoperit în arhiva fostului agent de presă al cineastului, Max Liebman, acest document, care abundă în fraze glumeţe, a fost redactat în 1965 şi prezintă cariera lui Woody Allen, pe atunci în vârstă de 30 de ani, care includea deja în acea epocă numeroase scenarii pentru televiziune, numere de stand-up şi un scenariu de film – cel pentru comedia „What’s New Pussycat”. „Pasiunile mele sunt acestea: să nu beau şi să evit să fac sex”, scria Woody Allen la rubrica „Pasiuni” din CV-ul său.

Totodată, CV-ul exprimă determinarea cineastului american de a scrie, regiza şi juca doar în propriile filme. „Nu sunt interesat să scriu (scenariul) unor filme în care eu nu apar într-un rol major (rol principal sau rol secundar) şi nu voi adapta operele nimănui, în niciun format, pentru că sunt interesat doar de scenarii originale”, spunea Woody Allen, în acelaşi document.

În anul următor redactării CV-ului, Woody Allen a regizat primul său film, „What’s Up, Tiger Lily?”, şi, de atunci, nu s-a uitat niciodată în urmă, respectând declaraţia-promisiune din acel document.

Printre alte elemente amuzante trecute în CV se află o serie de mărturisiri inedite ale artistului, precum acestea: cineastul cânta „la mai multe instrumente muzicale, dar la toate foarte prost”, prefera fetele „drăguţe, amuzante, strălucitoare, nevrotice şi cărora le plac batoanele de ciocolată Hershey”, oferea bani părinţilor săi pentru ca aceştia să îl lase în pace şi a fost „dat afară” atât de la Universitatea New York, cât şi de la City College of New York, pentru că era „un student slab pregătit”.

Woody Allen, născut la New York, este unul dintre cei mai importanţi regizori de film, scenarişti şi actori americani. Allen scrie scenariile, regizează şi joacă în majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiraţie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiască, cinematografia europeană şi oraşul New York, unde s-a născut şi a locuit dintotdeauna, notează Mediafax.

De la „Take the Money and Run”, în 1969, Allen a realizat, în medie, un film pe an. Printre acestea s-au numărat filme devenite clasice precum „Annie Hall”, „Manhattan” şi „Zelig”, dar şi producţii mai puţin pretenţioase precum „Vicky Cristina Barcelona”.

Cineastul american a fost recompensat în 2012 cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul „Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris”.

Foto: thecount.com

19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

16
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Despre o spectaculoasă docuficţiune poloneză cu viaţa de noapte a tinerilor din Varşovia. Şi despre un thriller elveţian care are ca protagonist un detectiv particular cu o minte tulburată. Acum, în iulie, în (unele) cinematografe.

15
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie.

14
/07
/17

Un documentar regizat de Susan Lacy despre regizorul laureat al premiului Oscar Steven Spielberg va avea premiera la HBO pe 7 octombrie. Documentarul va examina în profunzime filmografia lui Spielberg, relevând modul în care experiențele sale i-au influențat munca și au transformat-o în timp.

12
/07
/17

Buzăul a devenit între 4 și 9 iulie, pe durata Festivalului Internațional de Film Buzz CEE, un spațiu original al filmelor și al cineaștilor. Cum a arătat a doua ediție a festivalului buzoian, aflați din rândurile care urmează.

12
/07
/17

Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights, documentarul hibrid regizat de polonezul Michal Marczak, intră pe 28 iulie în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film. Filmul a câștigat premiul pentru regie la competiția World Cinema - film documentar a Festivalului de la Sundance, și premiul publicului în competiția internațională a festivalului T-Mobile New Horizons IFF din Polonia.

11
/07
/17

Discuțiile privind viitorul actor care îi va da viață legendarului spion James Bond par să fi luat sfârșit, după ce cotidianul britanic The Mirror a relatat că producătoarea Barbara Broccoli l-a convins pe Daniel Craig să semneze pentru un al cincilea film al francizei.