Gala Culturală Româno-Turcă: spectacol cu 350 de elevi, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-culturala-romano-turca-spectacol-cu-350-de-elevi-la-sala-palatului/

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani pentru a susţine un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din Bucureşti. Pe 14 martie 2014, reprezentaţia artistică se va desfăşura şi în Constanţa la Casa de Cultură.

Un articol de Corina Vladov|11 martie 2014

Cea mai amplă manifestare interculturală din România – Gala Culturală Româno-Turcă va strânge pe 12 martie 2014 peste 350 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 19 ani pentru a susține un spectacol cultural de anvergură la Sala Palatului din București. Pe 14 martie 2014, reprezentația artistică se va desfășura și în Constanța la Casa de Cultură.

Organizată de Lumina Instituții de Învățământ – una dintre cele mai importante rețele de învățământ privat din România – Gala Culturală Româno-Turcă are ca scop promovarea și întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia. Evenimentul va aduce împreună talente din cele două țări sub formă de dansuri, cântece, poezie și interpretări artistice la instrumente tradiționale specifice.

„Prin acest eveniment, Lumina Instituții de Învățământ dorește să promoveze frumusețea celor două culturi, prietenia, obiceiurile comune și tradițiile bilaterale. În plus, prin acest spectacol vrem să ne ajutăm elevii să aibă mai multă încredere în ei și să descopere noi abilități pe baza cărora să-și poate defini viitorul drum în viață. Scopul nostru că instituție de învățământ este să lărgim orizontul copiilor și să-i ajutăm să-și atingă potenţialul maxim. O astfel de performanță publică are un impact semnificativ asupra psihicului unui copil și îl poate motiva să scoată la lumină talente nebănuite” – Fatih Goktas, director general Lumina Institutiii de Învățământ.

Cea de-a III- a ediție a evenimentului va dura în jur de două ore, iar spectacolul va fi moderat de Andreea Marin și Ramazan Umit Simsek.

Gala Româno-Turcă reprezintă în acealsi timp faza națională a Olimpiadei de Limbă Turcă; finalele naționale se desfășoară concomitent în 150 de țări ale lumii, iar Olimpiada desfășurată la Istanbul va aduce împreună peste 100.000 de oameni ce vor asista la un spectacol extraordinar, cu o investiție artistică și tehnică impresionantă.

Ediția din acest an este organizată cu sprijinul Fundației Lumina, Universității Europei de Sud Est Lumina, RODIAP, APRT, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Muzeului Satului, Palatului Copiilor, Sălii Palatului, precum și cu sprijin din partea celor de conduc afaceri de succes în România.

„În fiecare an suntem plăcut surprinşi de cât de deschiși sunt românii în ceea ce privește Gala Culturală Româno-Turcă, de la elevi, părinți, copii până la instituții publice, companii private și instituții media, toți sunt gata să întindă o mână de ajutor pentru realizarea acestui eveniment care celebrează prietenia și colaborarea dintre cele două națiuni.”  – Fatih Goktas, director general Lumina Instituții de Inavatamant

Biletele pentru acest eveniment se pot procura de pe www.eventim.ro

Instituțiile de Învățământ Lumina

Fondată în 1994, rețeaua de instituții de învățământ privat Lumina cuprinde în acest moment 11 școli gimnaziale în orașe precum: București, Constanța, Cluj, Timișoara, Iași și Ploiești și o universitate în București.

Printre cele mai importante competiții organizate de Instituțiile Lumina se numără LuminaMath, FirstStep și deja celebrul concurs internațional de IT a€“ Infomatrix care în 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de țări și a adus României numeroase medalii.

Școlile Lumina au dezvoltat în ultimii ani cei mai mulți laureați ai olimpiadelor naționale și internaționale din sistemul de de învățământ românesc. Traduse în medalii, succesele internaționale reprezintă un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mențiuni și 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre Instituțiile de Învățământ Lumina, programa școlară și evenimentele organizate sunt disponibile pe web-site-ul instituției: www.lumina.ro

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.