Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au primit votul Senatului pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/horia-razvan-garbea-si-vladimir-simon-au-primit-votul-senatului-pentru-a-deveni-vicepresedinti-ai-institutului-cultural-roman/

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost votaţi, marţi, de plenul Senatului, pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român. Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi două abţineri, în timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi „pentru”, patru împotrivă şi două abţineri. „Le urăm […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost votaţi, marţi, de plenul Senatului, pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român.

Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi două abţineri, în timp ce Vladimir Simon a fost votat cu 72 de voturi „pentru”, patru împotrivă şi două abţineri.

„Le urăm succes”, a spus preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după finalizarea votului din plen.

Horia Răzvan Gârbea a fost propus pentru acest post de către grupurile PSD şi PNL, iar Vladimir Simon a fost propunerea grupului PDL.

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost avizaţi, marţi, de comisiile senatoriale pentru a deveni vicepreşedinţi ai ICR, la audieri vorbindu-se despre dezvoltarea de proiecte „nu cu foarte mulţi bani” şi promovarea publicaţiilor Uniunii Scritorilor.

În cadrul audierilor, senatorul Mircea Geoană a arătat că dorinţa Senatului este de a exercita „un control parlamentar asupra ICR, de o manieră strictă şi permanentă”.

Geoană a propus ca, în cel mai scurt timp, chiar săptămâna viitoare, comisiile de specialitate din Senat să stabilească o întâlnire cu preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga, şi cu ceilalţi membri ai conducerii instituţiei.

Senatorul PDL Radu F. Alexandu a salutat, ironic, faptul că se doreşte un dialog cu preşedintele ICR, Andrei Marga, după ce validarea acestuia la şefia Institutului s-a făcut fără o audiere prealabilă.

Potrivit senatorului PDL, ambii candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, Horia Gârbea, preşedinte al asociaţiei scriitorilor din Bucureşti, şi Vladimir Simon, director în cadrul Ministerului Culturii, sunt nişte profesionişti, fără influenţă politică.

Horia Gârbea şi-a manifestat la audieri dorinţa ca ICR să promoveze o bună imagine în exterior a României, dar şi să promoveze cultura pentru românii din străinătate.

El a pledat pentru „dezvoltarea de proiecte nu cu foarte mulţi bani”, prin ultilizarea parteneriatelor şi a resurselor existente şi a vorbit despre publicaţiile Uniunii scriitorilor, zece la număr, care pot fi puse în slujba scopurilor, pentru a primi vizibilitate în exterior.

La rândul său, Vladimir Simon a declarat în cadrul audierii din comisiile Senatului că, prin această funcţie, se întoarce într-un loc pe care îl cunoaşte foarte bine, şi a precizat că este director de relaţii internaţionale în Ministerul Cuturii, sub doi miniştri.

„Sunt un om de echilibru şi interesat să facă ceva”, a spus Simon, precizând că Institutul Cultural Român este instituţia care poate răspunde nevoilor de reprezentare în Europa. „Aşteptăm ca Europa să ne răspundă cu aceeaşi dragoste”, a adăugat el.

 

Sursa: Mediafax

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.

23
/08
/17

Coadă la supermarket, o domnă îşi închipuie că dacă se urcă în spinarea mea va plăti mai repede. În mână are o pungă de ficăţei de pasăre, din ei se scurge un lichid dubios și rece direct pe piciorul meu, mă feresc, o privesc, se face că nu mă vede.