Laugh Story, cu Anca Sigartău, în avanpremieră la Teatrul ARCA
https://www.ziarulmetropolis.ro/laugh-story-cu-anca-sigartau-in-avanpremiera-la-teatrul-arca/

Marţi, 19 august, în Clubul LaScena, Teatrul ARCA prezintă avanpremiera spectacolului “Laugh Story”, în viziunea regizoarei Theo Herghelegiu. Din distribuţie fac parte Anca Sigartău şi Ionuţ Burlan.

Un articol de Petre Ivan|18 august 2014

Ce au în comun dragostea și râsul? Amândouă apropie oamenii! Două voci de excepție ale teatrului românesc, Anca Sigartău și Ionuț Burlan, își trăiesc, își vorbesc și își cântă povestea, însoțiți de un personaj magic: muzica!

În avanpremiera celei de-a zecea stagiuni de la fondarea sa, ARCA lansează un „concert cu poveste de viață”, cum l-a numit autoarea: „Radio Live: Laugh Story”, marți, ora 20.00 la Club LaScena.

Sigur că e vorba de o love story! Numai că, altfel decât în celebrul film care făcea să curgă râuri de lacrimi cu peste patru decenii în urmă, în zilele noastre, iubirea poate ajunge de râsul lumii. În fond, de la LOVE la LAUGH e un singur pas. Mic. Atât de mic, că nu băgăm de seamă că l-am făcut.

Pe parcusul poveștii publicul este însoțit de muzica produsă live de Călin Grigoriu (reorchestrare, compoziție, chitară și mandolină), Tiberiu Chirnăuș (pian), Cezar Cazanoi (sax, flaut) și Paul Luculescu (percuție).

Un concert – spectacol, sau un spectacol – concert? Greu de spus, căci e vorba de un produs semnat de Theo Herghelegiu. Aceeași care, cu câțiva ani în urmă, a delectat iubitorii de teatru cu primul musical 100% românesc: „Supermarket”.

Theo Herghelegiu

Theo Herghelegiu este una dintre cele mai importante regizoare din zona teatrului independent și este fondatoarea Teatrului Inexistent. A montat mult, a scris texte dramatice și a experimentat. Printre cele mai cunoscute producții ale sale se numără: “Supermarket” – la care semnază și libretul, „Baba care ascultă Abba”, „Dacă te naști luni, probabil o să mori într-o vineri”, sau „SatisFUCKtion” cu Valeria Seciu în rol principal.

Anca Sigartău

Anca Sigartau

Anca Sigartău, una dintre cele mai îndrăgite actrițe, este cunoscută prin rolurile sale atât din film cât și din teatru. A primit premiul pentru cea mai bună actriță la Gala Tinerilor Actori – Costinești, în 1989, precum și premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în „Visul unei nopți de vară”, în 1992

Ionuț Burlan este unul dintre cei mai bine cotați actori ai Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Este un actor al rolurilor din viața cotidiană.

Radio Live: Laugh Story – INFO

Cu: Anca Sigartău și Ionuț Burlan

Muzica: Călin Grigoriu, Tiberiu Chirnăuș, Cezar Cazanoi și Paul Luculescu

Regia: Theo Herghelegiu

Teatrul ARCA, Club LaScena, Calea Călărașilor 55

Rezervări: 0723 72 00 74

Preț bilet: 25 ron

Următoarea reprezentație: 31 august.

Foto cu Radio Live: Laugh Story şi

15
/10
/17

Una dintre cele mai interesante apariții editoriale ale toamnei, „O istorie culturală a nebuniei. De la Biblie la Freud, de la casa de nebuni la medicina modernă”, semnată de Andrew Scull, sociolog şi istoric al medicinei, a fost publicată la Editura Polirom, în colecţia „Plural M”.

15
/10
/17

Joi, 19 octombrie, regizorul Cristian Mungiu va fi decorat de ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, cu însemnele de Cavaler al Ordinului Național Legiunea de Onoare, recunoaștere din partea președintelui Republicii Franceze, a anunțat directorul Institutului Cultural Francez, Christophe Gigaudaut, vineri seară, la deschiderea festivalului Les Films de Cannes a Bucarest.

13
/10
/17

Romanul „Arhipelagul altei vieți” (traducere din limba franceză de Daniel Niculescu) a fost publicat la Editura Polirom în 2017.

13
/10
/17

Omenirea nu mai are nevoie de Dumnezeu și ar putea, cu ajutorul inteligenței artificiale, să dezvolte o nouă formă de conștiință colectivă care va putea să îndeplinească rolul religiei, a declarat joi scriitorul american Dan Brown, autorul seriei literare "Codul lui Da Vinci". Romancierul american a făcut aceste declarații la Târgul de Carte de la Frankfurt unde își promovează noul său roman, "Origin".

13
/10
/17

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale toamnei începe astăzi, 13 octombrie, și va cuprinde Bucureștiul timp de zece zile, Brașovul timp de o săptămână (13-19 octombrie) și Clujul pentru un weekend (13-15 octombrie).Peste 10.000 de bilete s-au vândut deja în avans pe Eventbook.ro înainte de începerea festivalului. Les Films de Cannes à Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie.

12
/10
/17

David Lynch, Xavier Dolan, Vanessa Redgrave și Nanni Moretti se numără printre invitații Festivalului de Film de la Roma, a cărei ediție din 2017, organizată între 26 octombrie și 5 noiembrie, se dorește o veritabilă sărbătoare a cinematografiei mondiale și va prezenta câteva zeci de lungmetraje, dintre care 14 vor fi proiectate în premieră mondială.

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

12
/10
/17

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” - Catrinel Dumitrescu.

11
/10
/17

Un nou album de benzi desenate dedicat personajului Asterix, intitulat "Asterix et la Transitalique", va fi lansat în premieră mondială pe 19 octombrie. Albumul, tradus în 16 limbi, va beneficia de un tiraj total de 5 milioane de exemplare. De la înființarea seriei, în 1959, peste 370 de milioane de albume din seria "Asterix" au fost vândute pe plan mondial.

11
/10
/17

Spectacolul “Căpcăuni/Ogres” de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, producție realizată la Théâtre Ouvert din Paris, deschide joi, 12 octombrie 2017, ora 19:00, seria evenimentelor din cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #4. Reprezentația va fi urmată de o discuție cu echipa artistică.

11
/10
/17

“Nu sunt o stâncă ce nu poate fi clintită, rece, lucidă, cum par. Nenorocirea este că nu sunt cum par şi că foarte repede omul îşi dă seama de asta. Aspectul exterior mi se trage, cred, din faptul că am fost şi am rămas o mare timidă. De aici, felul meu de a mă purta faţă de interlocutor, de aici senzaţia de inaccesibil.”. – Olga Tudorache. Spitalizată zilele trecute (pentru o suspiciune de atac vascular cerebral), „marea doamnă a teatrului românesc” împlinește astăzi 88 de ani.