Noaptea Albă a Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-independent/

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe a Teatrului Independent aduce în atenţia publicului, sâmbătă şi duminică, nouă dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii actuale. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Compania de Teatru D’Aya organizează Noaptea Albă a Teatrului Independent, eveniment ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, programul este mai amplu și cuprinde atât spectacole, cât și evenimente conexe. În plus, spațiile de desfășurare sunt mai numeroase: Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă, Unteatru, Teatrul Luni „Green Hours”, Anav, Linotip și Grivița 53 (The 53). Intrarea este liberă

În aceste spații vor fi prezentate nouă spectacole independente dintre cele mai bune ale stagiunii actuale: „Și veni bărbatul la femeie” (regia Bogdan Budeș), „Pam pam” (regia Bogdan Hușanu), „Aleargă – Fals jurnal de jogging” (regia Silvia Călin), „Mălăieș în călcăieș” (regia Daniel Chirilă), „Romantic Fools” (regia Toma Dănilă), „Omul care mânca lumea” (regia Alexandru Mâzgăreanu), „Fata din curcubeu” (regia Lia Bugnar), „Ce zile frumoase” (regia Sânziana Stoican), „Once Upon” (regia Daniel Chirilă). În program este inclus și un concert de poezie urbană, susținut de Alex Ștefănescu, precum și un spectacol-lectură, în regia lui Chris Simion-Mercurian: „Copilul lui Noe”.

Noaptea Albă a Teatrului Independent 2016 s-a extins și în zona conferințelor și a atelierelor: după spectacolul „Once Upon” de la Teatrul Luni „Green Hours” va avea loc dialogul „Frilensăr Face to Face – Teatrul independent și critica”, iar la Grivița 53, este programat un dialog al lui Marian Râlea cu publicul, având ca temă teatrul independent în România.

Ca și anul trecut, Noaptea Albă a Teatrului Independent acoperă și zona artei vizuale: pe toată durata evenimentului, se poate vizita expoziție de fotografie argentică – Allkimik, la Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV, iar la Grivița 53, expoziția de fotografie Ștefan Răcilă.

Una dintre noutățile cele mai importante ale ediției actuale este organizarea de ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Arcadie Rusu și Ioana Marchidan. Cu această ocazie, are loc deschiderea LINOTIP – Centru Independent Coregrafic.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopții Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Independent – facebook

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.