Noaptea Albă a Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-independent/

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe a Teatrului Independent aduce în atenţia publicului, sâmbătă şi duminică, nouă dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii actuale. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Compania de Teatru D’Aya organizează Noaptea Albă a Teatrului Independent, eveniment ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, programul este mai amplu și cuprinde atât spectacole, cât și evenimente conexe. În plus, spațiile de desfășurare sunt mai numeroase: Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă, Unteatru, Teatrul Luni „Green Hours”, Anav, Linotip și Grivița 53 (The 53). Intrarea este liberă

În aceste spații vor fi prezentate nouă spectacole independente dintre cele mai bune ale stagiunii actuale: „Și veni bărbatul la femeie” (regia Bogdan Budeș), „Pam pam” (regia Bogdan Hușanu), „Aleargă – Fals jurnal de jogging” (regia Silvia Călin), „Mălăieș în călcăieș” (regia Daniel Chirilă), „Romantic Fools” (regia Toma Dănilă), „Omul care mânca lumea” (regia Alexandru Mâzgăreanu), „Fata din curcubeu” (regia Lia Bugnar), „Ce zile frumoase” (regia Sânziana Stoican), „Once Upon” (regia Daniel Chirilă). În program este inclus și un concert de poezie urbană, susținut de Alex Ștefănescu, precum și un spectacol-lectură, în regia lui Chris Simion-Mercurian: „Copilul lui Noe”.

Noaptea Albă a Teatrului Independent 2016 s-a extins și în zona conferințelor și a atelierelor: după spectacolul „Once Upon” de la Teatrul Luni „Green Hours” va avea loc dialogul „Frilensăr Face to Face – Teatrul independent și critica”, iar la Grivița 53, este programat un dialog al lui Marian Râlea cu publicul, având ca temă teatrul independent în România.

Ca și anul trecut, Noaptea Albă a Teatrului Independent acoperă și zona artei vizuale: pe toată durata evenimentului, se poate vizita expoziție de fotografie argentică – Allkimik, la Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV, iar la Grivița 53, expoziția de fotografie Ștefan Răcilă.

Una dintre noutățile cele mai importante ale ediției actuale este organizarea de ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Arcadie Rusu și Ioana Marchidan. Cu această ocazie, are loc deschiderea LINOTIP – Centru Independent Coregrafic.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopții Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Independent – facebook

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.