O proiecție-eveniment: Nick Cave și „One More Time With Feeling”, la MȚR
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-proiectie-eveniment-nick-cave-si-one-more-time-with-feeling-la-mtr/

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a şi deschis prima ediţie a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecţie unică, aşa cum va fi proiectat şi în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|12 noiembrie 2016

Documentarul lui Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly) este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album semnat Nick Cave & The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Construit inițial în jurul conceptului de spectacol, One More Time With Feeling s-a transformat radical odată ce Dominik a început să se concentreze pe fondul tragic al scrierii și al înregistrării albumului. Înregistrările au debutat cu câteva luni înaintea tragicului accident, iar filmările au fost făcute, timp de 10 zile, după șapte luni de la moartea lui Arthur Cave.

Documentarul acoperă interpretările celor 8 piese ale noului album, magistral filmate de directorul de imagine Benoît Debie și armonizate de sound design-ul lui Joakim Sundström, în care sunt intercalate interviuri cu Nick Cave, soția sa, Susie Bick, fiul lor, Earl Cave, și cu prietenul de-o viață, muzicianul Warren Ellis, punctate de reflecțiile lui Cave.

Biletele pot fi achiziționate pe www.eventbook.ro și de la casieria cinematografului.

Prima ediție DokStation s-a desfășurat timp de 3 zile (23-25 septembrie), în 4 cartiere din București, în 6 locuri din sectoarele 1 (Grădina cu filme, Teatrelli, Club Control), 2 (Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național), 4 (Fabrica) și 6 (Parcul Drumul Taberei) și au participat peste 2000 de spectatori.

A doua ediție a DokStation Music Documentary Film Festival va avea loc în perioada 14-17 septembrie 2017, în București.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.