Peer Gynt, cu Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/peer-gynt-cu-victor-rebengiuc-si-tiberiu-soare-la-sala-radio/

Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare reprezinta doua generatii diferite in artele spectacolului in Romania in spectacolul Peer Gynt.

Un articol de Andrada Văsii|7 octombrie 2013

Victor Rebengiuc şi Tiberiu Soare reprezintă două generaţii diferite în artele spectacolului în România, în spectacolul Peer Gynt.

Curajul în a aborda noi dimensiuni ale complexului domeniu în care evoluează îi aduce împreună pe scenă în Peer Gynt de Grieg, la Sala Radio, pe 11 octombrie (de la ora 19.00), în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio (ONR).

O pleiadă de mari artişti vor putea fi admiraţi la Sala Radio în acestă seară în spectacolul Peer Gynt: Tiberiu Soare – dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, actorul Victor Rebengiuc, al cărui nume nu mai are nevoie de nicio prezentare, tânărul violonist belgian Lorenzo Gatto, care la doar 27 de ani a câştigat importante competiţii internaţionale, soprana Simonida Luțescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, alături de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Tiberiu Soare deschide astfel cea de-a doua stagiune în poziţia sa de dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, mult apreciatul muzician desfăşurându-şi activitatea ca dirijor din anul 1999. S-a aflat la pupitrul orchestrelor majorităţii filarmonicilor şi teatrelor de operă din ţară şi a participat la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a.

Artişti de excepţie în Peer Gynt

Repertoriul serii cuprinde două compoziţii romantice extrem de îndrăgite de melomanii de pretutindeni. Prima lucrare audiată va fi Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul german Max Bruch, cea mai populară creaţie a artistului.

Citiți și: INTERVIU Tiberiu Soare: „Noi, muzicienii, suntem nişte vânători de stări privilegiate“

Aceasta este o lucrare de mare virtuozitate, pe care nici un violonist de seamă nu o ocoleşte în cariera sa. Concertul a avut premiera în 1866, dirijorul fiind atunci însuşi compozitorul lucrării!

Peer Gynt cu Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc va fi implicat în proiectul Peer Gynt

În cea de-a doua parte a serii veţi avea bucuria întâlnirii cu una dintre cele mai celebre partituri ale muzicii clasice: selecţiuni din cele două suite Peer Gynt, aşternute pe portativ de marele compozitor norvegian romantic Edvard Grieg. Lucrarea a fost compusă la propunerea dramaturgului Henrik Ibsen, pentru premiera piesei de teatru cu acelaşi titlu, inspirată de o poveste din folclorul norvegian, al cărui nume este dat de personajul principal.

Şi pentru ca povestea să prindă viaţă, alături de Orchestra Naţională Radio şi dirijorul Tiberiu Soare este invitat actorul Victor Rebengiuc,  audiţia muzicii fiind însoţită de fragmente recitate. Soprana Simonida Luţescu şi mezzosoprana Antonela Bârnat, apreciate în numeroase roluri pe scenele lirice din întreaga ţară şi Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, vor întregi frumuseţea interpretării celebrei lucrări romantice.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate ,,Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto credit: Petrică Tănase, fotografia cu Tiberiu Soare şi Teatrul Bulandra, fotografia cu Victor Rebengiuc

Tiberiu Soare şi Victor Rebengiuc sunt cei doi artiști implicați în producția Peer Gynt

09
/12
/17

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca prezintă luni, 11 decembrie 2017, ora 18:30, o reprezentație excepțională a spectacolului „Nabucco”, de Giuseppe Verdi. Evenimentul liric este dedicat sopranei Emilia Cătană și baritonului Vasile Cătană, iluștrii prim-soliști ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, distribuția serii fiind onorată de invitații de talie internațională baritonul Sebastian Cătană, soprana Dragana Radaković, basul Marius Boloș.

06
/12
/17

Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti, Gala Premiilor Operelor Naţionale, este pentru al doilea an consecutiv, găzduit de Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este considerat cel mai grandios eveniment care celebrează şi premiază performanțele lirice ale Operelor din ţară.

06
/12
/17

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia.  Acest rocker impregnat de twist, blues, soul sau country, un romantic, un psihedelic, un adevărat ''Johnny-Imperator'', cum l-a supranumit ziarul ''Le Monde'' a devenit iubit de generații întregi de francezi cu care a împărțit pe lângă cântecele sale și coborârile sale în infern.

29
/11
/17

Deoarece pe 28 noiembrie 1918 Bucovina a devenit a doua provincie românească ce s-a unit cu România, data a fost declarată oficial drept Ziua Bucovinei print-o lege din 2015. În inima Țării Fagilor (în germană Buchenland), la Rădăuți, Ziua Bucovinei a coincis ieri și cu prima din cele 4 zile ale unui eveniment în premieră în România: Klavier Art Duo Festival, primul festival de duo pianistic (pian la patru mâini) din țară, cu intrare liberă.

28
/11
/17

“Muzica e cel mai fidel companion de-a lungul întregii vieţi.” - Mariana Nicolesco. Unanim recunoscută drept una dintre marile voci ale timpului nostru, soprana Mariana Nicolesco împlinește astăzi 69 de ani.

24
/11
/17

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. În urmă cu 26 de ani se stingea din viață legendarul lider al grupului Queen.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.