Gala Aniversară – Ioan Tugearu, pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-aniversara-ioan-tugearu-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Duminică, 19 noiembrie, începând cu ora 18:30 va avea loc la Opera Naţională Bucureşti spectacolul-eveniment dedicat fostului prim-balerin şi coregraf al Operei Naţionale Bucureşti, Ioan Tugearu.

Un articol de Petre Ivan|16 noiembrie 2017

Iubitorii dansului sunt invitați la reîntâlnirea cu celebrul interpret în Richard al III-lea, pe muzică de Gustav Mahler şi cu acelaşi coregraf în Anna Karenina, pe muzică de Piotr Ilici Ceaikovski, piesă reconfigurată de această dată într-o formă camerală.

Maestrul Ioan Tugearu despre spectacolul-eveniment: ,,De ce Richard al III-lea ? Pentru că rolurile dramatice au fost cele mai potrivite genului Ioan Tugearumeu de interpret, fie că a fost vorba de Don Jose din Carmen, de Petruşka din spectacolul cu acelaşi nume sau de Richard al III-lea. Şi de ce Gustav Mahler? Pentru că este compozitorul meu cel mai iubit, încă mai visez să creez pe simfoniile lui. Apoi, de ce Anna Karenina? Şi acesta este unul dintre cele mai îndrăgite spectacole montate de mine, la Bucureşti şi la Sibiu, în care, de-a lungul timpului, am avut mari interpreţi.”

Am şi de astă dată norocul de a avea în acest spectacol pe unii dintre ei, cum ar fi Corina Dumitrescu, una dintre cele mai mari artiste ale Baletului Operei Naţionale Bucureşti în rolul Annei şi alături de ea pe Gigel Ungureanu în Karenin, pe Ovidiu Matei Iancu în Vronski şi pe tânărul Bogdan Cănilă în Acarul din coşmar, în această formulă de spectacol cameral. Alături de mine, în acest spectacol ca şi în multe altele a fost scenografa Viorica Petrovici, o dragă colaboratoare, în creaţiile de la Bucureşti, Iaşi şi Sibiu. Şi tot din echipa mea au făcut parte, altădată Alexandru Istrate, iar acum Antonel Oprescu, realizatorii colajului după muzica aleasă de mine, cât şi asistenta mea, Mirela Simniceanu care m-a secondat în majoritatea spectacolelor. – Ioan Tugearu

 „Sunt profund emoţionat să păşesc din nou pe această scenă pe care am dansat începând din 1963, şi unde de-a lungul timpului am montat cele mai multe dintre spectacolele mele. Mulţumesc celor care mi-au dat acest prilej, de a mai călca în acest spaţiu sacru pentru mine.”, a concluzionat maestrul.

Biletele se găsesc la tickets.operanb.ro și la casa de bilete a Operei Naționale București.

Foto: Ioan Tugearu – facebook

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.