Quentin Tarantino a prezentat la Roma ultimul sau film, „Django Unchained”
https://www.ziarulmetropolis.ro/quentin-tarantino-a-prezentat-la-roma-ultimul-sau-film-django-unchained/

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.  „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline […]

Un articol de Andrada Văsii|8 ianuarie 2013

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.

 „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline de elemente suprarealiste”, a declarat cunoscutul autor american, în cursul unei conferinţe de presă, la Roma.

Titlul ultimului său film este inspirat de pelicula „Django” a regizorului italian Sergio Corbucci, film din 1966, interpretat de actorul italian Franco Nero, care are un mic rol şi în „Django Unchained”.

Sergio Corbucci şi Sergio Leone, doi mari regizori italieni, sunt autorii care l-au inspirat „cel mai mult”, a mai spus Tarantino, care a adăugat „că nu ar şti să aleagă între cei doi maeştri”, pe care îi adoră.

Tarantino a fost omagiat la Roma cu un premiu pentru întreaga carieră, acordat de Festivalul internaţional de film din capitala Italiei.

„Quentin Tarantino a influenţat în mod radical cinematografia mondială, în ultimii 20 de ani. Este un cineast profund american, dar, în acelaşi timp, european”, a declarat Marco Müller, directorul festivalului de la Roma.

Ultimul film al lui Tarantino este povestea unui bărbat, interpretat de Christoph Waltz, care eliberează un sclav de culoare (Jamie Foxx), cu care se aliază pentru a elibera şi o femeie de culoare (Kerry Washington), de pe proprietatea unui bărbat alb, interpretat de Leonardo DiCaprio.

Filmul a suscitat polemici în SUA, unde regizorul afro-american Spike Lee a declarat că opera lui Tarantino „nu respectă istoria afro-americanilor, care nu era un „western spaghetti” de Sergio Leone sau de Sergio Corbucci, ci un adevărat holocaust”.

Tarantino a replicat că nu îi răspunde lui Spike Lee, din lipsă de timp, dar că poate preciza că a dorit să realizeze o operă despre „violenţa şi rasismul din SUA”.

„Django Unchained” va ieşi în Italia pe 17 ianuarie şi va fi distribuit în 500 de săli cinematografice.

Sursa:  Agerpres

06
/12
/17

Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti, Gala Premiilor Operelor Naţionale, este pentru al doilea an consecutiv, găzduit de Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este considerat cel mai grandios eveniment care celebrează şi premiază performanțele lirice ale Operelor din ţară.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

06
/12
/17

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia.  Acest rocker impregnat de twist, blues, soul sau country, un romantic, un psihedelic, un adevărat ''Johnny-Imperator'', cum l-a supranumit ziarul ''Le Monde'' a devenit iubit de generații întregi de francezi cu care a împărțit pe lângă cântecele sale și coborârile sale în infern.

05
/12
/17

Moare, la 96 de ani, Regele Mihai I, ultimul monarh al României.

05
/12
/17

Regele Mihai I (96 de ani), fostul suveran al României, a murit, astazi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

05
/12
/17

Luni, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu regizorul Tompa Gábor, cu tema „Artistul față cu lumea globalizată”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

05
/12
/17

Actori ai Teatrului Mic - Mihaela Rădescu, Andreea Grămoşteanu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Marian Olteanu, Gabi Costin - vor susţine spectacole-lectură în licee bucureştene, în cadrul proiectului "Teatrul din Manual", primul fiind programat luni, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes", un text după piesa lui Caragiale "O scrisoare pierdută".

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

04
/12
/17

Scriitorul american Christopher Bollen este marele câștigător din 2017 al Bad Sex in Fiction Award, un trofeu literar insolit, care recompensează cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în anul în curs. Romancierul american a fost recompensat pentru volumul său "The Destroyers", ce conține un paragraf în care protagonistul își compară organele genitale cu "un triunghi de biliard"

03
/12
/17

ANCHETĂ Vă prezentăm cinci dintre cei mai promiţători tineri regizori români de film ai momentului. Nu au debutat încă în lungmetraj, dar sunt şanse mari - scurtmetrajele lor stau deja mărturie - să tot auzim de ei în anii următori: Octav Chelaru, Ana-Maria Comănescu, Ruxandra Ghiţescu, Roxana Stroe şi Andrei Tănase.

01
/12
/17

CRONICĂ DE FILM Intrat în cinematografe de 1 decembrie, „Mariţa”, de Cristi Iftime, este cel mai reuşit debut românesc lansat în 2017 în săli. Un film despre stările şi emoţiile pe care le declanşează atmosfera unică dintr-o familie, fie una chiar şi destrămată şi reunită doar pentru o seară de Crăciun.