Sala Radio sărbătoreşte Crăciunul cu trei concerte speciale
https://www.ziarulmetropolis.ro/sala-radio-sarbatoreste-craciunul-cu-trei-concerte-speciale/

În fiecare an sărbătorile de iarnă aduc la Sala Radio o serie întreagă de evenimente variate, pentru toate vârstele şi toate gusturile, aşa încât toţi melomanii bucureşteni au parte de un binemeritat cadou muzical la final de an.

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2013

În fiecare an, sărbătorile de iarnă aduc la Sala Radio o serie întreagă de evenimente variate, pentru toate vârstele şi toate gusturile, aşa încât toţi melomanii bucureşteni au parte de un binemeritat cadou muzical la final de an.

În 2013, seria a fost deschisă de concertul Corului de Copii Radio (7 decembrie) şi de cel al Orchestrei Naţionale Radio cu „Spărgătorul de nuci” (13 decembrie) şi se va încheia festiv cu cea de-a treia ediţie a galei extraordinare „Cele trei dive” (20 decembrie).

Între aceste date, trei concerte consecutive dedicate Crăciunului sunt special programate pentru dumneavoastră! Sâmbătă, 14 decembrie (de la ora 17.00) este rândul colindelor noastre din străbuni să ajungă la public prin intermediul celor mai apreciate ansambluri tradiţionale, din toate regiunile folclorice ale ţării.

Evenimentul reprezintă o continuitate de 23 de ani în care concertul de colinde şi urări tradiţionale nu a lipsit de pe scena Sălii Radio.

Colinde, şlagăre şi invitaţi speciali la Sala Radio

Sub titlul „Începem a colinda”, datinile şi obiceiurile noastre aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc sosesc cu alai la Bucureşti: ansamblul „Junii Crişului” din Dieci – jud. Arad, Gavril Prunoiu şi Grupul „Doruri  Muscelene” – jud. Argeş, Alin Năstase, Cristian  Năstase, Georgiana Păduraru şi Grupul de colindători  „Cetină de pe Bacău”- jud. Bacău, Carmen Sarcină, Ion Drăgan, Grupul „Gorjanca” şi Ansamblul de datini „Roua”- Cloşani – jud. Gorj, Dubaşii din Săcămaş – Ilia – jud. Hunedoara, Grupul de colindători din Ieud – jud. Maramureş, Mihaela şi Ciprian Istrate, Grupul de colindători din Daneş – jud. Mureş, Marcel Părău şi Grupul de colindători din Mihăileni – jud. Sibiu.

Alături de aceștia vor mai veni: Pamfil Roată şi Ansamblul „Bistriţa Aurie’’- Ciocăneşti – jud. Suceava, Maria Murgoci şi Ansamblul „Ţara Vrancei”- jud. Vrancea, Iulia Bucur şi Ansamblul „Copiii Mociului”- jud. Cluj, Ancuţa Corlăţan, Alina Ceuca, Nicuşor Micşoniu şi Ionuţ Apătăchioaie. Concertul va fi prezentat de Nataşa Raab.

Dacă de Paşte aţi intrat în atmosfera Învierii prin recitalul propus la momentul respectiv de Paula Seling, a venit momentul să o reîntâlniţi la Sala Radio pe celebra interpretă, alături de care veţi păşi de această dată spre sărbătorile de iarnă.

Sala Radio

Afișul evenimentului de la Sala Radio

Luni, 16 decembrie (de la ora 19.00), se va desfăşura un frumos concert de colinde susţinut alături de Big Band-ul Radio, dirijor Ionel Tudor, eveniment ce vă va purta printre cele mai îndrăgite colinde şi cântece dedicate Naşterii Mântuitorului. Veţi asculta selecţiuni din cele patru albume de colinde lansate până acum de solistă, precum şi câteva dintre cele mai cunoscute piese ale ei. În prima parte a evenimentului, Paula Seling va fi acompaniată de trupa proprie.

Marţi, 17 decembrie (de la ora 19.00), Spirit Brass Ensemble – un ansamblu inedit în lumea muzicală românească – vă invită, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă, la un frumos concert de colinde. Veţi reasculta cu plăcere şlagăre internaţionale ca White Christmas sau Santa Claus is Comin’ to Town, dar şi o suită de colinde româneşti, toate acestea în sonoritatea inedită specifică alămurilor.

Condus de dirijorul Mihai Ceaşcai (şef de partidă tubă al Orchestrei Naţionale Radio), ansamblul propune melomanilor o experienţă artistică deosebită în care doar instrumentele de alamă, uneori completate de cele de percuţie, sunt singurele folosite. Repertoriul de tip brass band este extrem de popular în SUA şi vestul Europei.

Info:

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto credit: Virgil Oprina, Sala Radio

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!