Sofia Coppola, Gael Garcia Bernal şi Willem Dafoe, în juriul Festivalului de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/sofia-coppola-gael-garcia-bernal-si-willem-dafoe-in-juriul-festivalului-de-la-cannes/

Regizoarea americană Sofia Coppola, actorul mexican Gael Garcia Bernal şi actorul american Willem Dafoe vor face parte din juriul oficial al celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va fi prezidat în acest an de regizoarea neozeelandeză Jane Campion.

Un articol de |28 aprilie 2014

Potrivit site-ului festivalului, Jane Campion, regizoare, producătoare şi scenaristă neozeelandeză recompensată cu trofeul Palme d’Or pentru filmul „Pianul”, va prezida juriul celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

În conformitate cu tradiţia de pe Croazetă, juriul este format din opt personalităţi ale cinematografiei mondiale, care vin din China, Coreea de Sud, Danemarca, Iran, Statele Unite ale Americii, Franţa şi Mexic.

Astfel, juriul va fi compus, la fel ca în 2009, din cinci femei şi patru bărbaţi. Juriul va trebui să departajeze cele 18 filme din competiţia oficială pentru a stabili palmaresul din acest an, care va fi anunţat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 24 mai, notează Mediafax.

Trofeul Palme d’Or va fi înmânat în seara de închidere a festivalului, duminică, 25 mai, în prezenţa juriului şi a echipei care a realizat filmul câştigător.

Cele şapte personalităţi care o vor ajuta pe Jane Campion în jurizarea de la Cannes sunt: Carole Bouquet (actriţă – Franţa), Sofia Coppola (regizoare, scenaristă, producătoare – Statele Unite), Leila Hatami (actriţă – Iran), Jeon Do-yeon (actriţă – Coreea de Sud), Willem Dafoe (actor – Statele Unite), Gael Garcia Bernal (actor, regizor, producător – Mexic), Jia Zhangke (regizor, scenarist, producător – China) şi Nicolas Winding Refn (regizor, scenarist, producător – Danemarca).

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 14 – 25 mai.

Foto cu Sofia Coppola, Gael Garcia Bernal şi Willem Dafoe – Cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.