Soprana Li Keng este „Madama Butterfly”, la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-li-keng-este-madama-butterfly-la-opera-nationala-bucuresti/

Ultima reprezentaţie a operei Madama Butterfly de Giacomo Puccini, din stagiunea actuală a Operei Naţionale Bucureşti, îi are ca invitaţi speciali pe soprana taiwaneză Li Keng, absolventă a prestigioasei Academii Santa Cecilia (Italia) şi pe tenorul Călin Brătescu.

Un articol de Petre Ivan|27 mai 2014

Li Keng şi Călin Brătescu vor interpreta rolurile principale ale operei „Madama Butterfly”, joi, 29 mai, de la ora 19.00. Sub bagheta dirijorului Adrian Morar, în spectacol vor debuta şi doi artişti ai teatrului, Andrei Lazăr în Goro şi Iustinian Zetea în Bonzo.

Soprana Li Keng

Soprana Li Keng

Născută la Kaohsiung, în Taiwan, Li Keng a început studiul muzicii luând lecţii de pian şi de flaut, apoi a studiat arta cântului la Liceul Naţional Fengshin din Taiwan.

În anul 2004 a intrat la Universitatea Naţională din acelaşi oraş, la Facultatea de Muzică, de unde a absolvit sub îndrumarea profesoarei Jenny – Ren.

În anul 2008, Li Keng a obţinut Premiul al II-lea la cea de-a şasea ediţie a Concursului Internaţional de Canto din China, iar în anul 2012 ea a fost finalistă la cea de-a cincea ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Francesco Paolo Tosti” din Italia şi a primit Premiul I la Premiile Naţionale de Artă din Lecce.

Madama Butterfly – INFO

29 mai, ora 19.00

Operă în trei acte de Giacomo Puccini

Libretul: Luigi Illica și Giuseppe Giacosa

Dirijor: Adrian Morar

Regia: Jean Rânzescu

Decoruri: Theodor Kiriakoff Suruceanu

Costume: Elena Feodorov

Maestru de cor: Stelian Olariu

Nu sunt făcut pentru acțiuni eroice. Iubesc ființele care au o inimă ca și a noastră, care sunt făcute din speranțe și iluzii, care au tresăriri de bucurie și orele lor de melancolie, care plâng fără să urle și suferă cu o amărăciune interiorizată. (Giacomo Puccini)

Foto cu Li Keng şi Madama Butterfly – ONB

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.

06
/09
/17

Soprana Kristine Opolais, recunoscută pentru rolurile sale de pe cele mai importante scene ale lumii, de la Metropolitan Opera New York, la Wiener Staatsoper, Teatro alla Scala şi Royal Opera House Covent Garden, va susține pe 22 septembrie un recital extraordinar pe scena Ateneului Român, în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu.

05
/09
/17

Și a venit a doua zi de festival. Și a venit Joshua Bell la București. Fostul copil-minune al viorii, ajuns acum la 50 de ani, devenit între timp și dirijor, și director muzical al Academy of St. Martin in the Fields (din 2011), e cunoscut nu doar pentru calitatea intepretărilor sale, ci și pentru apetența pentru joacă și pentru explorare.

02
/09
/17

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie, București, România) aduce lucruri inedite prin mai multe premiere: muzica clasică face pact cu tehnologia în trei opere cu proiecții multimedia live, muzica contemporană devine vedeta ediției și 30 dintre cei mai bine cotați compozitori contemporani ai momentului din lume vin la București pentru un dialog fără precedent între public, artiști români și artiști străini de anvergură, în timp ce un număr record de 37 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în Festival, iar relația dintre matematică și muzică este prezentată într-o expoziție în premieră în România.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).