VIDEO Roger Waters aduce la Bucureşti „cel mai bun show făcut vreodată“ – „The Wall“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-roger-waters-aduce-la-bucuresti-cel-mai-bun-show-facut-vreodata-the-wall/

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce ,,cel mai bun show făcut vreodată. punct”, ,,The Wall”, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Un articol de Andrada Văsii|5 august 2013

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce „cel mai bun show făcut vreodată. punct“, „The Wall“, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Show-ul reprezintă punerea în scenă, integral, a celebrului album „The Wall“ al trupei Pink Floyd, întregul eveniment bucurându-se de o producţie colosală, ale cărei cifre depăşesc cu uşurinţă orice alt record stabilit până în prezent pe piaţa de concerte din România.

Dacă show-ul „The Wall” reprezintă cel mai aşteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un „must see” şi pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale genului, la nivel mondial.

„Cel mai bun show făcut vreodată. Punct“, scriau jurnaliştii de la New York Post, în timp ce Philadelphia Inquirer titra: „ «The Wall» live este pur si simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!“.

Peste 200.000 de spectatori

Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveşte totodată drept ecran pentru proiecţii video impresionante, continuând cu jocuri de lumini şi efecte pirotehnice neaşteptate şi terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului „The Wall“.

Devenit un adevărat fenomen, albumul lansat în 1979 a fost pus în scenă prima dată un an mai târziu, în cadrul turneului cu acelaşi titlu, bucurându-se încă de la început de o scenografie extrem de elaborată.

După destrămarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol, de aceasta dată în Germania, pe 21 iulie 1990, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în faţa unui public record: peste 200.000 de spectatori.

Turneu mondial

Trecerea timpului şi minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel că, în 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-şi propunea să readucă în faţa fanilor celebrul „zid”.

De această dată însă, întreaga producţie era mult mai spectaculoasă, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaîntâlnite în cadrul unei săli de spectacol, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului „The Wall“.

Turneul a avut un succes impresionant, astfel că Roger Waters a regândit întregul set-up al concertului special pentru spaţiile în aer liber, pregătindu-se de un nou turneu mondial în cadrul căruia, anul acesta, a fost inclusă şi România, notează Mediafax.

Noua structură a scenei, de două ori mai mare decât cea gândită pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a numeroase instalaţii pirotehnice, precum şi o serie de elemente de butaforie impresionante, un număr mare mascote construite la dimensiuni uriaşe făcând parte din scenografia show-ului.

Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, făcându-l imposibil de asamblat în cadrul oricărui alt loc de evenimente în aer liber din România, Piaţa Constituţiei fiind singura ce poate găzdui o astfel de producţie.

Info:

Cei care nu vor să rateze şansa de a vedea cel mai spectaculos concert organizat vreodată în România îşi mai pot achiziţiona bilete de pe www.myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri cuprinse între 135 şi 950 de lei.

Foto credit: Fabian Stürtz (Facebook)

11
/07
/17

Tarja, soprana și pianista finlandeză care a obținut faima internațională ca solistă a trupei Nightwish isi va prezenta noul album, în premieră în Transilvania, la cea de-a 12-a ediție a festivalului ARTmania.

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.