VIDEO Roger Waters aduce la Bucureşti „cel mai bun show făcut vreodată“ – „The Wall“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-roger-waters-aduce-la-bucuresti-cel-mai-bun-show-facut-vreodata-the-wall/

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce ,,cel mai bun show făcut vreodată. punct”, ,,The Wall”, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Un articol de Andrada Văsii|5 august 2013

Roger Waters vine la Bucureşti pe 28 august, pentru a aduce „cel mai bun show făcut vreodată. punct“, „The Wall“, un eveniment care implică o desfăşurare de forţe remarcabilă, ce include o scenă de 150 de metri lungime şi proiecţii impresionante.

Show-ul reprezintă punerea în scenă, integral, a celebrului album „The Wall“ al trupei Pink Floyd, întregul eveniment bucurându-se de o producţie colosală, ale cărei cifre depăşesc cu uşurinţă orice alt record stabilit până în prezent pe piaţa de concerte din România.

Dacă show-ul „The Wall” reprezintă cel mai aşteptat concert pentru fanii Pink Floyd, evenimentul este totodată un „must see” şi pentru iubitorii de muzică live în general, spectacolul în sine fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale genului, la nivel mondial.

„Cel mai bun show făcut vreodată. Punct“, scriau jurnaliştii de la New York Post, în timp ce Philadelphia Inquirer titra: „ «The Wall» live este pur si simplu un show perfect! Fiecare om ar trebui să vadă, măcar o dată în viaţă, o asemenea producţie!“.

Peste 200.000 de spectatori

Începând de la dimensiunile impunătoare ale scenei, construită sub forma unui zid de 150 metri lungime ce serveşte totodată drept ecran pentru proiecţii video impresionante, continuând cu jocuri de lumini şi efecte pirotehnice neaşteptate şi terminând cu elemente scenografice uluitoare, întregul spectacol reprezintă o fascinantă incursiune în lumea lui Pink, personajul central al albumului „The Wall“.

Devenit un adevărat fenomen, albumul lansat în 1979 a fost pus în scenă prima dată un an mai târziu, în cadrul turneului cu acelaşi titlu, bucurându-se încă de la început de o scenografie extrem de elaborată.

După destrămarea trupei, Roger Waters a fost singurul care a reeditat întregul spectacol, de aceasta dată în Germania, pe 21 iulie 1990, ca formă de sărbătorire a căderii zidului din Berlin, în faţa unui public record: peste 200.000 de spectatori.

Turneu mondial

Trecerea timpului şi minunile tehnologiei moderne i-au permis lui Roger Waters să dezvolte tot mai mult conceptul spectacolului astfel că, în 2010, la 20 de ani de la ultima interpretare live a albumului, acesta a demarat un nou turneu mondial care-şi propunea să readucă în faţa fanilor celebrul „zid”.

De această dată însă, întreaga producţie era mult mai spectaculoasă, fiind un conglomerat de elemente artistice nemaîntâlnite în cadrul unei săli de spectacol, componenta multi-dimensională a show-ului devenind practic punctul definitoriu al noului „The Wall“.

Turneul a avut un succes impresionant, astfel că Roger Waters a regândit întregul set-up al concertului special pentru spaţiile în aer liber, pregătindu-se de un nou turneu mondial în cadrul căruia, anul acesta, a fost inclusă şi România, notează Mediafax.

Noua structură a scenei, de două ori mai mare decât cea gândită pentru evenimentele indoor, permite amplasarea a numeroase instalaţii pirotehnice, precum şi o serie de elemente de butaforie impresionante, un număr mare mascote construite la dimensiuni uriaşe făcând parte din scenografia show-ului.

Întregul zid va fi mai mare decât lungimea unui teren de fotbal, făcându-l imposibil de asamblat în cadrul oricărui alt loc de evenimente în aer liber din România, Piaţa Constituţiei fiind singura ce poate găzdui o astfel de producţie.

Info:

Cei care nu vor să rateze şansa de a vedea cel mai spectaculos concert organizat vreodată în România îşi mai pot achiziţiona bilete de pe www.myticket.ro, precum şi din reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la preţuri cuprinse între 135 şi 950 de lei.

Foto credit: Fabian Stürtz (Facebook)

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.

15
/06
/17

Proiectul Tango la cetate se deschide în luna iunie prin două concerte susţinute la Hunedoara (16 iunie) şi Alba Iulia (24 iunie) de binecunoscutul grup Argentango. La Hunedoara concertul va avea loc la Castelul corvinilor, în Sufrageria Bethlen pe 16 iunie de la ora 19,00 iar la Alba Iulia, proiectul va fi inclus în “Sărbătoarea muzicii” şi se va desfăşura în Piaţa cetăţii de la ora 18.00

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

13
/06
/17

Compania spaniolă Tutais a adus la FITS 2017 un spectacol cu care publicul românesc cu siguranță a rezonat puternic. ”Dansul urșilor din Pirinei” valorifică o tradiție culturală extrem de veche în multe zone montane ale Europei și ale lumii, inclusiv în România, în centrul căreia se află urșii și lumea lor de munți și păduri. Încărcătura simbolică enormă a ursului este, toată, incorporată în acest spectacol: animal totemic, heraldic, călăuză a sufletelor după moarte, vestitor ritualic al primăverii, simbol regal înțelepciunii dar și al forței brute dezlănțuite, arhetip al vindecătorului șamanic, principiu dual al adormirii și reînvierii și multe altele.

13
/06
/17

Știți unde e Guadalupe? În largul coastei vestice a Mexicului. Știți ce legătură are cu România? (Desigur, dincolo de faptul că este cel mai populat teritoriu al Uniunii Europene -întrucât aparține de Franța, face parte și din UE- din America de Nord.) Una enormă, aceeași legătură pe care o poate stabili orice loc din lume cu un altul: conexiunea prin muzică, dans, ritm, culoare, zâmbet, bucurie.

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

09
/06
/17

Premieră absolută în România: Marilyn Mazur, Branford Marsalis, Kurt Elling și Stanley Jordan cântă în iulie la Bucharest Jazz Festival. Bucharest Jazz Festival revine între 5 și 9 iulie cu o nouă serie de concerte live în Piața George Enescu. Cele mai originale și creative nume ale jazzului internațional și autohton provoacă publicul bucureștean să descopere universalitatea jazzului.

08
/06
/17

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio propune un concert inedit la Sala Radio, la granița între simfonic, jazz și ritmuri de tango argentinian, avându-l ca invitat special pe unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați saxofoniști de origine greacă, Theodore Kerkezos.