10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre filmul „Saroo: Drumul spre casă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-filmul-saroo-drumul-spre-casa/

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare şi ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2017

Saroo: Drumul spre casă”este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 20 ianuarie 2017.

Iată ce trebuie să ştii înainte de a vedea filmul:

1 – Melodia „Never Give Up” de pe coloana sonoră a filmului este cântată de Sia. În videoclipul melodiei, doi copii – care poartă perucile în alb şi negru specifice cântăreţei – dansează şi aleargă în jurul unui peron care este pictat cu versurile melodiei. Sam Murphy de la Music Feeds spune că „Sia profită de rădăcinile indiene ale filmului, dând o notă Bollywoodiană melodiei, care se împletesc perfect cu nuanţele sale însorite”.

2- Auzind de rolul vital pe care Google Earth l-a avut în căutarea lui, compania l-a invitat pe Saroo să vorbească despre experienţa sa în cadrul unei conferinţe internaţionale, unde l-a întâlnit şi pe Eric Schmidt, directorul companiei. Cei de la Google l-au asistat pe producătorul filmului în timpul filmărilor, pentru a se asigura că scenele în care Saroo îşi caută casa din India folosind Google Earth sunt cât mai autentice

3 – Saroo Brierley şi părinţii săi adoptivi, Sue şi John continuă să trăiască în Hobart, Tasmania, unde Saroo îi ajută cu afacerea de familie pe care o au. Saroo este un susţinătordedicat al muncii doamnei Soon, cea care i-a aranjat adopţia în Australia şi care conduce orfelinatele din Calcutta. El se întoarce frecvent în India pentru a o vizita pe aceasta, precum şi pe mama sa, Kamla, şi familia lui extinsă. Saroo este de asemenea speaker motivaţional în Australia şi peste ocean.

4 – Producătorul Emile Shermancrede că filmul are de asemenea un mesaj foarte puternic cu privire la adopţie: „Filmul pătrunde în interiorul vieţilor copiilor care au fost adoptaţi, şi sper ca ţările din Vest să înţeleagă nevoia tot mai mare de adopţie a acestor copii, dar şi beneficiile pe care acest lucru le poate aduce. Sunt foarte mulţi copii care nu ajung într-o familie iubitoare şi sunt atâtea familii care îşi doresc foarte mult un copil.”.

5- Una dintre cele mai mari provocări pentru acest film a fost găsirea unui băieţel de origine indiană care să îl joace pe micul Saroo. Producătoarea Angie Fielder spune că echipa indiană de producţie a lucrat îndeaproape cu şcolile şi părinţii din mai multe oraşe indiene în căutarea copilului potrivit pentru acest rol. Sute de copii au venit la audiţii, iar cei care aveau potenţial au fost filmaţi, urmând ca aceste înregistrări să fie trimise în Australia. Regizorul Garth Davis, Angie Fielder, directorul de casting Kirstz McGregor şi dramaturgul Miranda Harcourt au călătorit pe urmă în India pentru a lucra cu micuţii ce se aflau pe lista de candidaţi, printre ei numărându-se şi Sunny Pawar, cel care a fost ales pentru a-l interpreta pe Saroo la vârsta de 5 ani.

6- Pentru a se asemăna cât mai mult cu Saroo Brierley, care este înalt şi într-o formă fizică foarte bună, după ce şi-a petrecut toată viaţa în natură, în Australia, actorul Dev Patel a trebuit să urmeze un regim foarte strict pentru a acumula masă musculară.El a lucrat de asemenea cu un profesor pentru a-şi perfecţiona accentul australian, care este foarte dificil de reprodus.

7- Dev Patel a confirmat că s-a luptat pentru acest rol. A mărturisit că nu a citit niciodată un scenariu atât de fermecător: „Este o poveste despre triumf şi despre speranţa şi determinarea acestui copil de a supravieţui şi a-şi regăsi familia. Ce m-a atras foarte mult la acest rol este faptul că personajul este unul contemporan, iar dinamica familiei este una foarte complexă. Este un rol foarte frumos.”

8- După ce a cunoscut-o pe adevărata Sue Brierley în casa sa din Hobart, Tasmania, Garth a ştiut că o voia în acest rol pe Nicole Kidman, actriţa câştigătoare a unu premiu Oscar şi a unui Glob de Aur. „Am petrecut mult timp cu Sue, iar într-o zi, în timp ce vorbea cu mine, am avut o revelaţie, aceea era «Nicole Kidman». Din întâmplare, în timp ce călătoream în jurul lumii pentru casting-uri, am aflat că Nicole a reuşit să facă rost de scenariu, l-a citit şi era foarte dornică să vorbească cu noi. ”

9- Rooney Mara a fost recomandată de către producătorul executiv Harvey Weinstein pentru rolul lui Lucy, cea care devine prietena lui Saroo după ce se cunosc în perioada studenţiei. Weinstein a contactat-o personal pe Rooney pentru a-i vorbi despre film. După această discuţie, Rooney a plecat la Festivalul de Film de la Cannes, unde i s-a înmânat premiul pentru „Cea mai buna actriţă”, ea fiind nominalizată şi la Premiile Oscar pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru rolul ei din filmul „Carol”.

10 – Primele şase săptămâni de filmare au avut loc în India – în Calcutta, Bengal şi în statul central Madya Pradesh – cu actori indieni profesionişti în rolurile cheie.Printre ei se numără şi unii dintre cei mai cunoscuţi actori din India, cum ar fi Nawazuddin Siddiqui, Priyanka Bose, Tannishtha Chatterjee şi Deepti Naval, fiecare fiind recunoscut pentru munca sa pe scena cinematografiei indiene.

Foto: Saroo: Drumul spre casă – Forum Film România

 

12
/01
/14

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, producţia „Zi ca-ti place!”, realizată după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

09
/01
/14

Primul invitat de anul acesta al Asociației Scenariștilor Români (ASCER) și al lui Gareth Brookes - gazda şi trainer-ul Bucharest Script Lab (BSLab) - va fi, miercurea viitoare, 15 ianuarie, regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu.

08
/01
/14

O nouă colaborare marca Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, cu două nominalizări la Globurile de Aur, va fi din 10 ianuarie, pe marile ecrane. „Lupul de pe Wall Street“ prezintă odiseea plină de adrenalină, cinism şi extravaganţă a unei perioade în care banii se câştigau extreme de ușor.