„10 pentru BAC” la Arte dell’Anima
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-pentru-bac-la-arte-dellanima/

Asociaţia Arte dell’Anima a demarat proiectul educaţional „10 pentru BAC”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în scopul promovării creaţiei româneşti.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2021

Importanți autori români vor fi aduși în dezbatere prin ateliere de lectură: Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Camil Petrescu etc.

Proiectul propune ateliere de lectură pornind de la  materia pentru examenul de bacalaureat, la care vor participa actori profesionști: Andreea Bibiri, Adrian Ciobanu, Lucian Iftime și Vlad Lință. Regizorul spectacolelor lectură este Mara Oprea. Irina Cerchia, filolog și teatrolog, va fi moderatorul dezbaterilor.  Echipa de filmare este coordonată de directorul de imagine Ștefan Coman.Managerul proiectului este Crina Lință, actriță și fondatoarea Asociației Arte dell’Anima.

În datele de 21, 22 și 25 ianuarie vor avea loc online cele trei ateliere interactive, pentru elevii claselor IX-XII din Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza” din București.

Spectacolele lectură sunt gratuite, iar la finalul proiectului va fi realizat un material audio-video ce va fi transmis către alte instituții de învățământ.

Pentru mai multe detalii, contactați 0733.060.033 sau e-mail [email protected].

Prin acest proiect, Asociația Arte dell’Anima continuă procesul de dezvoltare a comunității locale, de sprijinire a artiștilor, precum și de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor prin forme de educație non-formală (cursuri de dezvoltare personală, spectacole de teatru educative, etc.). Proiectul este implementat de Asociația Arte dell’Anima și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.

08
/11
/23

Premiera spectacolului „Crocodil“ are loc pe 8 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia (Strada Michael Weiss 22, Brașov). Următoarele reprezentanții au loc pe 12 și 15 noiembrie la Centrul Cultural Apollonia. Elise Wilk, autoarea piesei, vorbește pentru Ziarul Metropolis despre ideile pe care le-a pus pe hârtie și care au devenit replici într-un spectacol pe o temă puternică: bullying-ul în școli.

08
/11
/23

Ritmuri de jazz românesc au surprins asistenţa la Marea Sală UNESCO, cu ocazia alegerii ambasadoarei României, excelența sa doamna Simona Miculescu, în funcția de președinte al UNESCO.