12 Years a Slave este filmul anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/12-years-a-slave-este-filmul-anului-2013/

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

Un articol de |6 decembrie 2013

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

Drama istorică 12 Years a Slave, bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, care prezintă povestea unui bărbat de culoare (Chiwetel Ejiofor), răpit şi vândut ca sclav în Louisiana, a surclasat filmul SF ,,Gravity 3D: Misiune în spaţiu”, regizat de Alfonso Cuarón – situat pe locul al doilea -, şi ,,The Wolf of Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese (locul al treilea), informează contactmusic.com.

Drama ,,Înainte de miezul nopţii/ Before Midnight”, regizată de Richard Linklater, ocupă locul al patrulea, iar lungmetrajul ,,Her”, de Spike Jonze, se situează pe locul al cincilea.

12 Years a Slave

Chiwetel Ejiofor în 12 Years a Slave 

Filmul ,,Her”, despre un bărbat care se îndrăgosteşte de un sistem de operare pe computer, a fost desemnat, miercuri, cel mai bun film pe 2013 de criticii de la National Board of Review of Motion Pictures (NBR), notează Mediafax.

Topul Rolling Stone a fost completat, în ordine, de ,,Scandal în stil american/ American Hustle” (locul al şaselea), de David O. Russell, ,,Căpitanul Philips”, de Paul Greengrass, ,,Nebraska”, de Alexander Payne, ,,Blue Jasmine”, de Woody Allen, ,,Inside Llewyn Davis”, de Joel şi Ethan Coen.

Foto credit: Cinemagia, 12 Years a Slave

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.